Vineri,
02.12.2022
Parțial Noros
Acum
2°C

Francezii proiecteaza viitorul Paltinis

Două firme de consultanță din Franța, Dianeige și Detente Consultants, vor fi plătite de Consiliul Județean Sibiu cu suma de aproximativ 70.000 de euro, inclusiv TVA, pentru a realiza Planul de amenajare turistică a zonei Păltiniș - Cindrel. Potrivit informațiilor publicate de cele două firme franceze, experiența lor de până acum a fost contractată mai ales de operatori turistici din țara de proveniență. Cele două societăți din Franța sunt singurele care au depus o ofertă în cadrul licitației organizată de Consiliul Județean Sibiu pentru executarea unui astfel de plan.
Planul cerut de CJ Sibiu celor două societăți va trebui să conțină trei capitole mari: diagnosticarea ofertei turistice a zonei, planificarea strategică (definirea poziționării și identificarea axelor strategice de dezvoltare, de dotare și de organizare) și, în fine, elaborarea planului de investiții pentru amenajarea turistică a zonei.
Pentru diagnisticarea ofertei turistice, CJ Sibiu cere analiza infrastructurii turistice, dar și o analiză comparativă cu privire la competitivitatea zonei studiate cu cele turistice concurente la nivel local și din țările vecine. ”Propunere de best practices”, plus nelipsita analiză SWOT a zonei fac parte din aceleași solicitări făcute de CJ în licitația în urma căreia a fost ales consorțiul francez.

Păreri despre extinderea domeniului schiabil

Pentru cea de-a doua fază a planului, un accent important va fi pus pe ”reamenajarea și extinderea domeniului schiabil din întreaga zonă” și pe ”propuneri de ameliorare a căilor de acces spre zonele cu potenţial turistic ridicat, care vor favoriza adoptarea mijloacelor de deplasare nepoluante pentru prezervarea calităţii naturalului”.
În fine, cea de-a treia fază, cea de elaborare a planului de investiție pentru amenajarea turistică a zonei, va trebui să conțină ”un plan al activităţilor, clar şi detaliat, pe o perioadă de 3-5 ani, cu o estimare a investiţiilor. Etapizarea şi prioritizarea investiţiilor în zonele identificate
trebuie să permită o implementare eficientă şi rapidă a planului de dezvoltare a zonei
montane”. Alături de acest plan din cadrul planului, vor mai trebui și identificate sursele de finanțare, posibilitatea încheierii unor parteneriate public-private, dar și atragerea de investiții locale și străine.

Primele investiții

Înainte ca planul cerut de CJ Sibiu să prindă contur, din această iarnă mai precis, la Păltiniș va fi dată în folosință una dintre cele mai complexe zone de sporturi de iarnă din România. Acest complex va fi finalizat în luna decembrie a acestui an și va conține, printre altele, pârtii cu o lungime totală de peste 2,3 km. Complexul va fi amenajat la intrarea în stațiunea Păltiniș.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

laur

Acum 12 ani

asa, ca de nemti si planurile lor ne-am lamurit...la aeroport!
Raspunde

mishu

Acum 12 ani

Firmele de consultanta consulta nu proiecteaza!!!!
Raspunde

parioara.tk

Acum 12 ani

poti sa iti dai demisia, si sa te apuci de pariuri, ca si mine.pariez de 2 ani in sistem profesionist, si te pot face si pe tine sa uiti de salariul de bugetar. intra pe parioara punct tk
Raspunde

beldiman

Acum 12 ani

una din cele mai complexe zone ..va fi finalizata in decembrie, pai cum, ca acum o saptamana nu era nici macar inceputa?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus