Miercuri,
28.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Actionarii Sibex au participat cu 10,8 milioane lei la majorarea capitalului social

Acţionarii Sibex au subscris acţiuni de 10,8 milioane lei în cadrul unei majorări de capital a bursei, astfel că valoarea capitalului va creşte la 33,4 milioane lei, banii obţinuţi fiind necesari pentru o suplimentare de capital la Depozitarul Sibex.

Valoarea programată a majorării de capital era de 11,3 milioane lei, iar pentru această operaţiune Sibex a emis 11,3 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu. Noile acţiuni au fost însoţite de drepturi de preferinţă, care au fost tranzacţionate în luna septembrie pe piaţa la vedere a bursei din Sibiu. Ulterior, posesorii drepturilor de preferinţă au avut dreptul, să cumpere acţiunile emise pentru majorarea capitalului. În cadrul perioadei de subscriere, 6 octombrie - 4 noiembrie, au fost cumpărate 10,8 milioane de acţiuni, reprezentând 95,79% din titlurile emise.

"Banii pe care i-am adunat sunt mai mult decât sufiecienţi pentru majorarea capitalului Depozitarului Sibex, iar fondurile care sunt în plus le vom utiliza pentru activitatea de marketing a bursei" a declarat pentru Mediafax directorul general şi preşedintele CA al bursei din Sibiu, Teodor Ancuţa. Capitalul social al Depozitarului Sibex trebuie majorat până în martie 2011 cu echivalentul în lei al sumei de 2 milioane euro. Bursa trebuie să participe la suplimentare cu peste un milion de euro.

Potrivit reglementărilor pieţei de capital, valoarea capitalului social al oricărui depozitar nou înfiinţat trebuie să depăşească după primii doi ani de la înfiinţare echivalentul în lei al sumei de cinci milioane euro. Depozitarul Sibex a fost înfiinţat în martie 2009. În prezent Depozitarul Sibex are un capital social de aproape 13 milioane de lei, respectiv puţin peste 3 milioane euro. Bursa de la Sibiu deţine 57,75% din acţiunile Depozitarului Sibex, iar printre acţionari se mai numără SIF Oltenia, SIF Muntenia, SIF Transilvania şi SIF Moldova, care au împreună 20% din titluri, dar şi mai multe firme de brokeraj.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus