Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Antreprenoriat si afaceri la Roger

Universitatea Româno-Germană din Sibiu a fost gazda celui de-al doilea modul al cursului „Antreprenoriat si dezvoltarea de noi afaceri” din cadrul proiectului TREPAN. Cursul s-a desfăşurat la Sibiu, în Sala Auditorium a Universităţii Româno-Germane, în perioada 15-18 noiembrie 2010.

Tematica acestui modul a fost „Procese psiho-sociale în antreprenoriat”, fiind susţinută de Susana Correia Santos, din cadrul ISCTE - IUL - Lisbon University Institute – Portugal. În cadrul acestui de-al doilea modul au fost abordate aspecte legate de importanţa proceselor psiho-sociale în activitatea antreprenorială, procesul de recunoaştere a unei oportunităţi de afaceri, motivaţia antreprenorială, competenţele psihologice, sociale şi de management.

Cursul a avut un puternic caracter aplicativ.

În timpul celor două zile alocate fiecărei grupe de curs, cei peste 80 de participanţi au avut de rezolvat numeroase exerciţii, printre care identificarea, dezvoltarea şi prezentarea unei idei de afaceri şi evaluarea percepţiei cursanţilor vis-a-vis de procesul antreprenorial. De asemenea, cursanţii au fost evaluaţi din perspectivă antreprenorială, pe baza mai multor chestionare administrate de prof. Susana Correia Santos.

Al treilea modul al cursului se va desfăşura în perioada 6-9 decembrie, în aceeaşi locaţie – Sala Auditorium a Universităţii Româno-Germane din Sibiu. Tematica următorului modul va fi „Inovare şi strategii de afaceri”, care va fi susţinut de Nuno Cardeal, din cadrul Instituto Superior de Ciencias do Trabalho e da Empresa din Lisabona, Portugalia.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus