Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Florin Apostu a primit inca 30 de zile de arest

În după-amiaza ultimei zile lucrătoare de săptămâna trecută, procurorii DNA au solicitat Curții de Apel Alba prelungirea mandatului de arestare pentru prim-procurorul Florin Apostu și ofițerul SRI, Tiberiu Popescu, ambii acuzați de fapte de corupție.

Magistratul Curții de Apel care a judecat cererea DNA a aprobat menținerea stării de arest. În cursul zilei de duminică era așteptată motivarea deciziei care, după cum au anunțat în sala de judecată cei doi inculpați, va fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.

”Florin Apostu și Tiberiu Popescu au fost prezentați în această seară la Curtea de Apel Alba cu propunerea de prelungire a arestării preventive. Curtea a admis propunerea DNA și s-a dispus prelungirea cu 30 de zile a măsurii de arestare”, a declarat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Alba Iulia, pentru Turnul Sfatului.

Decizie surprinzătoare

Solicitarea celor de la DNA a luat prin surprindere multă lume: în primul rând, săptămâna trecută, Înalta Curte a decis că procesul în care vor fi judecați Apostu și Popescu să aibă loc la Curtea de Apel Constanța. Decizia a fost luată la solicitarea procurorilor DNA, care au cerut ÎCCJ să stabilească o altă instanță de judecată decât Curtea de Apel Alba care, pe 22 octombrie, a hotărât cercetarea în stare de libertate a lui Apostu și Popescu.

În urma acestei hotărâri, magistrații Curții de Apel Alba se așteptau ca inclusiv cererile de prelungire a mandatului de arestare să fie judecate tot la Constanța

”Este o mare excepție de la codul de procedură faptul că s-a judecat la Alba. Dar, astfel de situații sunt destul de rare și nu foarte bine clarificate, de aceea s-a apelat la această decizie”, au comentat surse judiciare pentru Turnul Sfatului. Tot surprinzătoare pare și decizia luată, având în vedere că aceeași Curte, acum câteva săptămâni, a luat o decizie total opusă față de cererea DNA de emitere a unui mandat de arestare de 29 de zile pe numele lui Apostu și a ofițerului SRI. ”În acest caz, trebuie să avem în vedere decizia Înaltei Curți care devine aproape obligatorie pentru instanțele inferioare”, au mai comentat pentru Turnul Sfatului aceleași surse.

Urmează recursul

După redactarea motivării deciziei de menținere a arestului pentru următoarele 30 de zile, în cursul acestei săptămâni, dosarul celor doi va ajunge din nou la ÎCCJ, pentru a fi judecat recursul făcut de Apostu și Popescu. De subliniat că, înainte de a fi dus în arest pentru 29 de zile, la Alba Iulia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, susținea că nu va face recurs chiar dacă va fi trimis în arest. Apostu susținea atunci că dorește ca acest caz să se termine cât mai repede, pentru se judeca pe fond.

Carabulea, din nou chemat la DNA

Săptămâna trecută, joi, la DNA Alba Iulia a fost chemat la audieri, din nou, Ilie Carabulea, patronul Holdingului Atlassib, suspectat în dosarul lui Apostu că ar fi dat mită o mașină pentru înlesnirea rezolvării unei situații juridice, printre altele. Deși a fost solicitat în scris, până la închiderea ediției, Ilie Carabulea nu a transmis ziarului Turnul Sfatului nicio declarație legată de această nouă audiere. În trecut, însă, Carabulea a emis un comunicat de presă în care s-a disociat de acest dosar și de orice acțiune ilegală. ”Nici eu personal, nici Holdingul Atlassib nu am întreprins nicio acţiune ilegală pentru a rezolva vreo problemă juridică. Absolut toate demersurile noastre juridice au fost şi sunt conform legislaţiei în vigoare, inclusiv demersurile adresate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, inclusive în atenţia doamnei Procuror General, Codruta Kovesi”, a declarat pe 28 octombrie 2010, Ilie Carabulea, într-un comunicat de presă emis de Holdingul Atlassib.

Potrivit publicației Lumea Justiției, în dosarul lui Apostu a mai fost audiat săptămâna trecută un alt procuror: Dan Ghiujdea, procuror bucureștean, proaspăt ales ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Sursa citată susține că Dan Chiujdea ar fi fost audiat în calitate de martor al apărării, la propunerea lui Florin Apostu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Cunoscatorul

Acum 13 ani

Ha-ha-ha.....Apostu MERITA ce i se intampla!!! Bravos!...Mai sunt insa multi ca el in Sibiu si in tara...In primul rand, doar nu crede nimeni ca, ditamai prim-procurorul solutiona dosarele cu mana lui, nu?! Avea procurorii \"lui\", subalterni de nadejde.... Ma intreb ce e in sufletul lor acum?!...Ha-ha-ha!...
Raspunde

arestarea lui CARABULEA

Acum 13 ani

Pe cand va fi arestat si mituitorul. Pana nu va fi ascuns si asta nu se face dreptate in Romania
Raspunde

retarzi

Acum 13 ani

Pt 157.150.192.237 si 89.46.104.151 Eu zic sa o arestam pe mata si sa facem dreptate ce spui? o arestam asa bine de tot si o facem posta si pe urma se face dreptate ok?
Raspunde

kito

Acum 13 ani

bolnavilor de la 1 si 2: propunerea celui de la 3 mi se pare foarte potrivita... in plus, cred ca o sa-i priasca ma-si oxiurului o \"sesiune\" la postuniversitar la aiud, la \"postasii\" de-acolo, apai sa vezi dreptate! desigur, responsabil cu lumanarea va fii vesnicul \"cunoscator\" care, are n-are treaba, se baga-n toate, ca musca-n curu\' calului, acolo unde-i, de fapt, locul lui...sictir!
Raspunde

pt 3 si 4

Acum 13 ani

ce va ofticati mah, ca vi-l baga pe ilie la bulau, sa vezi ce ii sparg aia rozeta. abia astept.
Raspunde

from mircea bitu dir general tribuna

Acum 13 ani

eu ce fac in aceste conditii? dau o stire in ziar sau il pun pe bako sa scrie \'arest tv 2\'?
Raspunde

Sincere felicitari !

Acum 13 ani

Mai retarzi (IP 92.82.75.214) Frumos nume ti-ai ales :) Bravos !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus