Luni,
05.12.2022
Innorat
Acum
1°C

Trihenea: Am copiat date istorice! Vezi si cum s-a ferit Boitan de acuzatia "copy-paste"

Am copiat, dar doar ca să reamintesc nişte date istorice, se disculpă prefectul COnstantin Trihenea în urma articolului din Turnul Sfatului în care este acuzat că-şi face discursurile copiind de pe internet. "Considerăm că nu poate constitui plagiat reproducerea datelor istorice referitoare la evenimentele de la 1 decembrie 1918. Fragmentul la care se face referire conţine informaţii istorice - INTRATE ÎN CIRCUITUL PUBLIC, nu opinii, ce ar putea fi protejate de dreptul de autor", răspunde Insituţia Prefectului prinr-un comunicat de presă.
Senatorul Minerva Boitan a evitat să fie şi ea acuzată de plagiat şi a dat numele "sursei de inspiraţie" după care şi-a întocmit mesajul de 1 Decembrie. "Marea Unire din 1918 a fost şi rãmâne pagina cea mai sublimã a istoriei româneşti. Mãreţia ei stã în faptul cã desãvârşirea unitãţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istoricã a întregii naţiuni române (...)", spunea Florin Constantiniu în O istorie sinceră a poporului român", scrie Boitan în comunicat.
Alţi parlamentari precum Ioan Cindrea şi Mircea Cazan a transmis mesaje scurte şi originale.

COMUNICATUL DE PRESĂ AL PREFECTURII:
 
Referitor la opinia exprimată în publicaţia Turnul Sfatului, ediţia electronică, din data de 30.11.2010, în cadrul articolului “De Ziua Naţională: Prefectul şi-a copiat mesajul de pe net”, considerăm că nu poate constitui plagiat reproducerea datelor istorice referitoare la evenimentele de la 1 decembrie 1918.  
Fragmentul la care se face referire conţine informaţii istorice - INTRATE ÎN CIRCUITUL PUBLIC, nu opinii, ce ar putea fi protejate de dreptul de autor. D-l prefect a ţinut să reamintească câteva din datele istorice legate de Marea Unire, din dorinţa de a-şi fundamenta apelul la solidaritate şi spirit civic adecvate cu sărbătorirea evenimentului de la 1 decembrie 1918.
    
Biroul de presă

MESAJUL DEPUTATULUI IOAN CINDREA:

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, transmit tuturor cetăţenilor Judeţului Sibiu, cele mai bune gânduri şi urări de sănătate, fericire, bunăstare şi succes alături de cei dragi lor şi fie ca Dumnezeu să binecuvânteze România şi pe români.

Deputat,
Ioan Cindrea

MESAJUL DEPUTATULUI MIRCEA CAZAN:


Cu ocazia Zilei Naţionale a României, doresc să le urez tuturor sibienilor, un La mulţi ani! Trăim în primul oraş românesc care a reuşit performanţa să fie Capitalã Culturalã a Europei, trăim în oraşul care a găzduit Marea Adunare Ecumenică, trăim în oraşul unde ne respectăm şi trăim împreună indiferent de etnie, de cultură, de religie, de opţiunea politică. Trebuie să fim mândri cã suntem români şi sã reuşim ca mãcar pe 1 Decembrie, să dovedim că suntem uniţi. La mulţi ani, Sibiu! La mulţi ani, România!


 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

gigi contra

Acum 12 ani

prostul pana nu e si fudul...nu e prost destul. Tipic fostilor comunisti scapati de controlul temeinic (prin informatori) al partidului. Si atunci isi dau in petic. Nu era vorba de dreptul de autor, domnu\'prefect ci despre faptul ca sunteti asa de slabi la de toate ca a copia pare ceva firesc.. \"nu e plagiat, nu e plagiat\". Gainari cu contracte cu statul ce sunteti (nu tu, nevasta-ta). Sunt atatia oameni de valoare dar nu ne plac ca nu fac circ... La multi ani, Romania. Poate te destepti si tu...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus