Miercuri,
01.02.2023
Innorat
Acum
-2°C

Happy birthday, dear Romania!

Nu doar cei de la Google sunt singurii străini care sărbătoresc Ziua Națională a României. Astfel, dacă reprezentanții celui mai important motor de căutare și-au schimbat pentru români logo-ul și studenții străini veniți la Sibiu s-au străduit să ne învețe portul și cântecul.
În cadrul unei seri festive, organizată la cantina studențească, studenți din Bangladesh, Pakistan, Turcia, Cambodgia, Olanda, Germania și multe alte țări au jucat o sârbă, în semn de apreciere pentru țara în care studiază. Nu înainte de a mai privi, încă o dată, la câteva lecții oferite de cei de la Junii Sibiului.
Pentru a oferi ceva în schimbul efortului de a învăța dansurile românești, studenții români au dansat, de asemenea, câteva din dansurile tradiționale ale viitorilor intelectuali din alte țări. Cel mai aplaudat dans a fost, evident, cel din buric. Programul artistic dedicat zilei de 1 decembrie s-a încheiat și cu un La mulți ani, cântat în cinstea României. Și dublat, imediat după, de un ”Happy birthday, dear Romania!” care a răsunat mult mai voios decât varianta în limba română. În cinstea zilei naționale, studenții străini nu putea primi la final decât un tratament complet românesc, astfel că la cină au avut de ales între cârnați, tobă, brânză, ceapă, sarmale, fasole și alte câteva specialități sută la sută românești.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 1071

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus