Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Sibiul, normal in 2010: zapada n-a mai cazut prin surprindere, iarna aceasta

Surprinzător pentru știrile ”normale” din România acoperită de primii fulgi de zăpadă, șoferii care au călcat străzile Sibiului și ale județului au putut vedea șosele deszăpezite, pe care se circula normal.
În municipiul Sibiu, cu excepția străzilor de cartier, ”asfaltul este negru”. ”De la primele zăpezi, cele de vineri, în Sibiu au avut loc 26 de ieșiri, cu cele șase utilaje din dotare. Au fost împrăștiați pe străzi 110 metri cubi de sare și șapte tone de clorură de magneziu”, informează reprezentanții Primăriei Sibiu. Ai cărei inspectori, alături de polițiștii comunitari, au și demarat inspecțiile pe la porțile oamenilor: cine nu își curăță trotuarul din fața proprietății riscă o amendă de până la 70 de lei, în cazul persoanelor fizice, respectiv 120 de lei, pentru cele juridice. În primă fază, cei care nu vor da zăpada la o parte vor fi somați. Dacă nici așa nu se vor conforma legislației locale, vor fi amendați.

Trei firme pe aproape 300 de km de drum

Traficul rutier nu a fost afectat de prima ninsoare ”care s-a și prins” nici pe drumurile naționale. ”Dispunem de 53 de autoutilaje pe toate drumurile naționale, inclusiv pe A1. Sunt constituite șase baze de deszăpezire, iar la dispoziție avem 24.500 de mc de nisip și 2.600 de tone de sare. Aceste cantități deja depozitate ne vor asigura necesarul până în jurul lunii februarie”, asigură Liviu Crețu, directorul secției sibiene a Drumurilor Naționale.
Din cei 257 de km de drumuri naționale din județ, cea mai mare parte a deszăpezirii este asigurată de firma Vectra Service, din Brașov. DN14 este în ”grija” Comtram, din Sibiu, iar centura ocolitoare a Sibiului a fost atribuită spre întreținere firmei Euro Strada, tot din Brașov.
”La fiecare din baze există operatori 24 de ore din 24 de ore. În caz de nevoie, avem asigurată și o cantitate de 21 de tone de clorură de magneziu”, mai spune directorul Liviu Crețu. Clorura de magneziu este folosită ca material antiderapant în cazul nopților geroase, în care temperaturile scad sub minus zece grade Celsius.

Ninge până mâine

Previziunile meteo arată că ninsorile vor continua atât pe parcursul zilei de azi, cât și pe cea mai mare întindere a zilei de mâine. Când, temperaturile de noapte vor putea coborî până la -13˚C. Gerul se va menține și joi, când pe timp de zi, meteorologii nu anunță temperaturi mai mari de -5˚C. Noaptea sunt anunțate aceleași -13˚C.
Vineri, temperaturile mici se mențin, dar sunt posibili noi fulgi de zăpadă, care ar urma să cadă mai des duminică. Ninsori abundente sunt anunțate și pentru prima zi a săptămânii viitoare, când minimele nu ar trebui să coboare, noaptea, sub -4˚C. Ziua, temperaturile ar putea ajunge și la 3˚C.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

bes

Acum 13 ani

Vineri, am plecat la 14:30 de langa CEC-ul de pe Calea Dumbravii si am facut o ora si zece minute pana la sensul giratoriu de la aeroport, pentru ca drumul era acoperit de gheata si s-a mers cu maxim 20 km la ora. Drumul national si centura, n schimb, erau perfect curatate. La ora 17 inca se circula cu 20-30km/h pe Balea, Moldoveanu, N. Iorga.
Raspunde

Liviu

Acum 13 ani

E ora 17,45 si Sibiul e blocat ! Se circula cu 20 la ora. De la Medias se vine doar cu viteza a doua!\"Felicitari\" drumarilor !!
Raspunde

sibyanul

Acum 13 ani

De ce nu curata cei de la Vectra service si in Sibiu ca astia de la Schuster dau numai cu maturi si lopeti zapada de prin intersectii; brasovenii sunt profesionisti, s-a vazut si la santierul de pe centura ca au utilaje performante nu rable si rebuturi ca cei de la Schuster ...Ecologic!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus