ANAF va prelua toate atribuţiile Autorităţii Naţionale a Vămilor (ANV) şi Gărzii Financiare, care vor fi desfiinţate şi transformate în structuri sau departamente fără personalitate juridică în cadrul ANAF coordoate de câte un vicepreşedinte, reorganizare care va presupune reduceri de personal.
Astfel, ANAF va prelua activitatea aparatului central al ANV, birourilor vamale de frontieră şi de interior, precum şi activitatea Comisariatului General al Gărzii Financiare, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, citat de Mediafax.
Referitor la personalul care va forma noua structură, proiectul precizează doar că acesta se va încadra în limita numărului de posturi aprobate pentru aparatul propriu al ANAF, fără să menţioneze numărul angajaţilor care vor fi disponibilizaţi.
"Încetarea raporturilor de serviciu sau de muncă ale personalului (...) se va face cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare", se arată în proiect.
Organizarea, funcţionarea şi atribuţiile ANAF şi a unităţilor sale subordonate vor fi reglementate prin hotărâre a Guvernului, care va fi emisă în maxim 45 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă.
Direcţiile generale ale finanţelor publice judeţene şi a municipiului Bucureşti, instituţii cu personalitate juridică organizate în subordinea ANAF şi a Ministerului Finanţelor Publice, vor fi reorganizate ca unităţi subordonate denumite direcţii de administrare fiscală judeţene şi a municipiului Bucureşti.
Acestea vor prelua activitatea direcţiilor regionale pentru accize şi operaţiuni vamale şi a direcţiilor judeţene şi a municipiului Bucureşti pentru accize şi operaţiunile vamale din cadrul ANV, cu excepţia birourilor vamale de frontieră şi de interior.
În urma restructurării, personalul va purta în timpul serviciului uniformă, însemne distinctive, ecusoane şi, după caz, armament şi alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de autoapărare, protecţie şi comunicare, care vor fi atribuite gratuit.
În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a ordonanţei de urgenţă, vor fi înfiinţate 8 direcţii de administrare fiscală regionale, care vor avea rolul de structuri teritoriale ale ANAF în subordinea Ministerului Finanţelor.
Potrivit Guvernului, restructurarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală este necesară pentru a consolida cadrul legal privind lupa împotriva evaziunii fiscale, pentru a elimina paralelismele şi evaluarea fiscală diferită sau chiar contrară a aceleiaşi operaţiuni economice.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Potrivit Guvernului , Ministerului Finanțelor , Gărzii Financiare Sibiu , Administrare Fiscală , Agenției Naționale , Comisariatului General , Autorităţii Naţionale Sanitare
Vizualizari: 334
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
Irina
Acum 6 ore
FLOD
Acum 13 ore
@Si ciorbele
Acum 13 ore
Florin alexandru
Acum 13 ore
Emil