Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Raspuns unei intrebari nerealiste

În momentul inaugurării adăpostului de câini din Dealul Guşteriţei, toată lumea a avut impresia că ăsta e sfârşitul problemei câinilor maidanezi din Sibiu. Gata. S-au făcut 100 de ţarcuri, s-au făcut 200 de cuşti, ne-am scuturat pe mâini şi am bifat-o de rezolvată. Când problema este departe de a fi rezolvată. Adăpostul de câini din Sibiu a fost construit ca un centru de sterilizări/eliberări şi cred că mulţi oameni nu au înţeles asta. Nu este o soluţie să iei toţi câinii din oraş şi să îi închizi în nişte ţarcuri aşteptând să moară acolo de moarte bună. În primul rând, costurile cu hrana sunt imense pentru câteva mii de câini. Apoi e problema spaţiului şi apoi vine problema românilor. Dacă locuiţi în Vasile Aaron, pe Rahovei sau pe Calea Cisnădiei aproape sigur aţi văzut tot felul de dube şi dubiţe care la ceas de seară deşeartă câini pe maidanele din jurul Sibiului. Aşa a făcut ecarisajul din Bucureşti când capitala trebuia să fie curată pentru summitul NATO, aşa fac şi mulţi vecini de-ai noştri, unii chiar din judeţ. Da, ai putea să închizi toţi câinii care sunt acum în Sibiu în ţarcuri, dar într-o lună străzile ar fi din nou pline. Oraşul Piteşti a încercat o variantă asemănătoare, cu un adăpost de Guinness Records, şi s-au trezit într-o situaţie şi mai gravă ca la început. Un adăpost nu rezolvă problema, şi doamna consilier Livia Sava ar fi trebuit să ştie asta, pentru că planul a fost prezentat în detaliu şi de la bun început se ştia că vor trece ani buni până problema se va rezolva. Ştiu că dă bine la electorat să fii preocupat de sesizări, dar totuşi, să oferim soluţii realiste. „Adăpostul câinilor fără stăpân beneficiază de condiţii deosebite, s-au făcut investiţii foarte mari acolo şi cred că acest lucru ar trebui să se vadă în scăderea numărului de câini din oraş”, spunea doamna consilier. În acest moment, în Sibiu sunt cu 120 de câini mai puţini pe străzi, adică cei găzduiţi acum în adăpost. Dar numărul câinilor va începe să scadă în doi-trei ani când se vor culege roadele campaniilor de sterilizări, fapt ce un consilier local ar fi trebuit să îl știe.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

20 comentarii

solutie ...

Acum 13 ani

daca intr-o saptamana de adapost nu sunt adoptati ( cu acte ) ... eutanasiere ! asa nu se mai cheltuie bani pt. hrana acestora , iar bolnavii si batranii din azil poate nu o sa mai manance mamaliga cu gem !!!
Raspunde

sibiu

Acum 13 ani

... asociatiile care sterilizeaza doar bifeaza pe hartie si incaseaza niste fonduri , dovada : o catea crotaliata si cu burta la gura ...!!!
Raspunde

aurel

Acum 13 ani

... nu stiu cum puteti pune cainii maidanezi inaintea sigurantei oamenilor !!!
Raspunde

Bogdan Brylynski

Acum 13 ani

@sibiu: intr-adevar, exista situatii de genul acesta. ca si doctorii si veterinarii comit greseli. cate cazuri de oameni trimisi sanatosi din spital acasa si morti in doua zile nu exista?
Raspunde

siby

Acum 13 ani

Va rog sa circulati in cartierul Strand, sa vad daca faptul ca peste trei sau patru ani numarul cainilor va scadea va da siguranta, cand va inconjoara o haita de 5-6 maidanezi flamanzi si turbati? DE CE LA BRASOV NU INTALNESTI DECAT FOARTE RAR CAINI PE STRAZILE ORASULUI? PENTRU CA EXISTA PREOCUPARE DIN PARTEA AUTORITATILOR, CARE CONLUCREAZA CU CETATENII!!!
Raspunde

dan

Acum 13 ani

Potaile trebuiesc eutanasiate. Confirm si eu ca sterilizarea se face doar pe hartie, am vazut catea marcata ca sterilizata si cu pui dupa ea. Altfel putem sa ne asteptam in orice moment sa fim mancati si noi ca in Bucuresti de caini. Macar de ar fi mancati cainofilii care incurajeaja perpetuarea acestei specii de animale daunatoare. Dar asta e, pana nu este atacat/omorat Bogdan Brylynski sau cineva din familia lui, nu o sa deschida ochii, nici alti cainofili de genul asta, si restul oamenilor normali sufera.
Raspunde

Miha

Acum 13 ani

@dan: nu e normal ca ei sa ne manance......nu e normal ca ei sa fie eutanasiati......nici sa fie pe strazi.......si nici fam lui brylynski sa fie atacata....esti un om mic dan!
Raspunde

Bogdan Brylynski

Acum 13 ani

@dan: multumesc de gandurile bune
Raspunde

Anonim

Acum 13 ani

@dan:Atata timp cat in tara asta traiesc oameni inculti,nesimtiti si rai ca si tine nu o sa se schimbe nimic.Om de nimic ce esti!
Raspunde

dan

Acum 13 ani

Vroiam sa evidentiez ca pana nu vi se intampla si voua (cainofililor) ceva neplacut, nu veti intelege ca animalele alea sunt un pericol pt oameni. Aveam 4 ani cand am fost atacat pe strada de un caine fara sa ii fac nimic. Iubiti atat de mult animalele alea luati-le in casa, NU AU CE CAUTA PE STRAZI. Daca ar veni haite de lupi din padure pe strazi ar fi impuscati pe loc. Cainii cu ce difera? Sunt ei mai putin periculosi pt ca sunt putin mai mici? Si cu sterilizarea nu se rezolva nimic pt ca exista un flux constant de caini noi din curtile oamenilor, care nu au ce face cu puii si ii elibereaza.
Raspunde

dan

Acum 13 ani

@anonim, imi pare rau asta e sunt om rau pt ca ma consider mai important decat niste javre rezultate din relatii consangvine, asa cum ai aparut si tu
Raspunde

Anonim

Acum 13 ani

Habar nu ai in ce lume traiesti.Bine macar ca nu suntem toti ca tine,cu mentalitatea comunista si plini de ura.
Raspunde

dan

Acum 13 ani

mai anonimule cu ip-ul la vedere, tu numesti ura sa vreau sa fiu in siguranta pe strada? Deschide ochii! Daca ai fi atacat zilnic de niste golani ai face plangere la politie. Daca femeia din Bucuresti ar fi fost omorata de niste golani politia s-ar fi mobilizat. Javrele care te ataca si omoara oameni pe strazi sunt cumva zeitati care nu raspund pt crima? Si tu ai inceput cu insultele la adresa mea fara sa ma cunosti asa ca am dreptul sa te numesc cum vreau. Dar creierul tau bolnav de cainofilie nu poate sa gandeasca mai mult decat gandeste un vierme din canal.
Raspunde

neta

Acum 13 ani

batranii din azile si bolnavii din spitale nu mananca mamaliga cu gem din cauza cainilor
Raspunde

@neta ...

Acum 13 ani

mai bine hraniti batranii din azil decat maidanezii !!!
Raspunde

brylynsky ...

Acum 13 ani

... si de ce te conplaci intr-o situatie in care anormalul a devenit normal ? te-a trecut vreun fior de groaza cand ai aflat ca a murit femeia aceea ? fara sa fiu rau , putea fi mama sau sotia ta , te poti gandi NORMAL ? poti fi deacord ca fondurile care le consuma asociatiile aste pot fi folosite mult mai su suflet de catre batranii din azil ? stai si cugeta daca toate astea ( si multe altele ) nu sunt lucruri NORMALE pt. ce avem pretentia ca suntem :OAMENI !!!
Raspunde

arla

Acum 13 ani

belitilor caini trebuie sa dispara ca va f.t
Raspunde

Dan2

Acum 13 ani

@Dan ...Aproape ca mi-e rusine ca ma cheama tot dan cand vad ce prostii poti debita. Posteaza poza cu cateaua crotaliata si cu puii dupa ea si atunci te cred. Si poti sa stii ca un caine e mult mai bun decat 10 ca tine.
Raspunde

un parinte

Acum 13 ani

voi stiti ce inseamna pt un parinte sa ii vina copilul acasa plangand ca a fost muscat de un caine vagabond? Baiatul are 8 ani. Venea de la scoala, ce le-a facut el cainilor? Va spun eu ce, cainii sunt animale tertitoriale, si strada le-a devenit teritoriul.Oricine trece pe strada este o potentiala victima. Bravo dane, bine zis, astia sunt cainofili. Lua-ti-va de mana cu briggite bardot si aruncati-va in cibin. Pana atunci o ranga in cap din partea mea ii asteapta pe cainii din jurul blocului.
Raspunde

dan

Acum 13 ani

@dan2 si altor cainofili, cati caini ati luat de pe strazi si i-ati bagat in casa? pana atunci ciocu mic. Citeste ce a scris un parinte. Sau era o problema cu copilul, este prea rau la suflet su ceva de genul asta, nu? Asta-i replica cainofilului.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus