Duminică,
28.04.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Aproape 700 de bilete de tratament au fost refuzate, anul trecut, de pensionarii din Sibiu

 

Aproape 700 de bilete de tratament balnear au fost refuzate, anul trecut, de pensionarii din judeţul Sibiu, cele mai multe fiind în staţiunile 1 Mai, Amara, Buziaş, Moneasa, Pucioasa şi Sărata Monteoru, în timp ce peste 500 de cereri nu au putut fi soluţionate, transmite corespondentul Mediafax.
Purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Sibiu, Maria Spătăcean, a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că, în anul 2010, s-au înregistrat 5.116 cereri de acordare de bilete de tratament balnear.
"Casa Naţională de Pensii şi alte drepturi de asigurări sociale a repartizat, pentru judeţul Sibiu, 4.606 bilete de tratament balnear, iar dintre acestea 3.924 au fost valorificate, adică eliberate solicitanţilor. Cele mai solicitate staţiuni sunt: Căciulata, Bazna, Felix, Covasna, Olăneşti şi Geoagiu Băi", a declarat Maria Spătăcean.
Potrivit sursei citate, un număr de 682 de bilete au fost returnate Casei Naţionale de Pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.
Staţiunile pentru care au fost restituite cele mai multe dintre biletele de tratament balnear sunt: 1 Mai, Amara, Buziaş, Moneasa, Pucioasa şi Sărata Monteoru.
Un număr de 510 solicitări venite din partea pensionarilor nu au putut fi onorate, fie pentru că aceştia nu îndeplineau condiţiile necesare, fie pentru că au solicitat staţiuni în care nu mai existau bilete.
Potrivit statisticilor, numărul total de pensionari din judeţul Sibiu aflaţi în plată în luna decembrie 2010 este de 104.548.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus