Sâmbătă,
25.03.2023
Partial Noros
Acum
9°C

Peste 6.700 de euro lunar, cea mai mare pensie din Sibiu. Restul pensiilor scad, inflația crește

Peste 6.700 de euro lunar, cea mai mare pensie din Sibiu. Restul pensiilor scad, inflația crește

Casa Județeană de Pensii Sibiu anunță că cea mai mare pensie plătită în luna mai a fost de 33.258 de lei, echivalentul a peste 6.700 de euro la cursul BNR de astăzi.

Anunțul vine în contextul în care pensia medie în județul Sibiu este de 1.784 lei, adică 360 de euro.

Pensia medie în județul Sibiu a scăzut în ultimele patru luni ale acestui an. Spre exemplu, în luna ianuarie a anului 2022 pensie medie era de 1.801 lei. Totodată, inflația în primul trimestru din anul 2022 a fost de 10,4%, ea urcând până la 14,2% în trimestrul doi al anului în curs. Altfel spus, pensionarii sibieni nu doar că au pensii mai mici, dar ele sunt și profund erodate de inflație.

Revenind la cea mai mare pensie din Sibiu, conform oficialilor Casei Județene de Pensii, ea ”este acordată în temeiul Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, iar persoana căreia i se cuvine a activat în domeniile: forare de petrol și gaze și HORECA”.

Important de precizat că deși pensia medie a scăzut în județ, cea mai mare pensie a rămas neschimbată de la începutul acestui an și până în prezent.

De asemenea, numărul pensionarilor din județul Sibiu este în scădere.

”În luna mai 2022 numărul total de pensionari din judeţul Sibiu este 98.813, iar în mai 2021 era de 99.507”, mai arată oficialii Casei de Pensii Sibiu.

Citește și:

Peste 33.000 de lei, cea mai mare pensie plătită luna aceasta în Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Moromete

Acum 10 luni

Numarul.pensionarilor este in scadere, dar nu are nici o legatura cu dozele din seringi, iar ce zicea lagarde despre pensionar ca traiesc prea mult este o conspiratie...
Raspunde

Munteanu

Acum 10 luni

Cine o fi fericitul?
Raspunde

Jiji Berbecali

Acum 10 luni

Asta e ținț senior !

Raspunde

Kukuruku

Acum 10 luni

De ce veniti cu dezinformari? Daca media valorii pensiilor a scazut , nu inseamna ca "restul pensiilor" au scazut, pentru Dumnezeu. De ce vreti sa va faceti de ras?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus