Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Investitie de sase milioane de lei pentru amenajarea a opt parcuri, in judetul Sibiu

 

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat, joi, că se vor investi şase milioane de lei pentru amenajarea a opt parcuri în judeţul Sibiu, scopul fiind creşterea calităţii vieţii şi atingerea standardului european de 26 de metri pătraţi de verdeaţă pe cap de locuitor, până în anul 2013.
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că se vor investi şase milioane de lei pentru amenajarea a opt parcuri în judeţul Sibiu, în localităţile Marpod, Şeica Mare, Blăjel, Avrig, Mediaş, Loamneş, Păuca şi Nocrich, transmite corespondentul Mediafax.
"Primăriile trebuie să aibă un studiu de fezabilitate, să aibă terenul în proprietate, să ne prezinte unele date în ceea ce priveşte zona în care este, pentru că trebuie să fie intravilan. Am văzut eu acum discuţiile care sunt pe la tot felul de emisiuni. Eu de ce să stau drepţi şi să explic de ce am dat bani pentru 600 de parcuri în ultimii trei ani? Adică, într-o comună, unde s-ar putea să nu aibă infrastructură de apă, nu sunt copii? Nu sunt copii care să meargă să se joace în condiţii civilizate într-un parc? Care este problema? Nu este o investiţie mare", a declarat ministrul Mediului.
Potrivit acestuia, sunt zone din România unde există suficientă verdeaţă, dar sunt multe zone unde "sunt probleme", mai ales în zona urbană, iar de aceea Ministerul Mediului va deschide, în 2011, o sesiune de proiecte pentru amenajarea de parcuri doar pentru oraşe.
Laszlo Borbely a precizat că media pe ţară, în acest moment, este de nouă metri pătraţi de verdeaţă pe cap de locuitor, iar în zona urbană doar cinci metri pătraţi, în condiţiile în care, până în 2013, România trebuie să atingă media europeană şi să aibă 26 de metri pătraţi de verdeaţă pe cap de locuitor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

ecologistu

Acum 13 ani

Mai ieftin si mai eficient ar fi sa-i cumpere sau sa-i confiste DRUJBA lu Verstoi Attilla!!!!
Raspunde

cherestoy attila

Acum 13 ani

cand kerestoy attila va fi cautat de DNA, atunci vom asista la miscari separatiste de genul Ardealul liber, Ardealul fara mitici, Independenta pentru tinutul secuies etc. un sincer bosmeg lui borbely-mi-ar.
Raspunde

cherestoy attila

Acum 13 ani

cand kerestoy attila va fi cautat de DNA, atunci vom asista la miscari separatiste de genul Ardealul liber, Ardealul fara mitici, Independenta pentru tinutul secuies etc. un sincer bosmeg lui borbely-mi-ar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus