Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Mineralia revine la Muzeul Brukenthal

Început în anul 2009, proiectul MINERALIA SIBIU, o colaborare între Muzeul Naţional Brukenthal şi grupul Mineralia de colecţionari amatori si profesionişti a ajuns în cel de al treilea an.

                Pentru anul 2011 sunt planificate 3 ediţii ale expoziţiei MINERALIA, prima în perioada 25-27 februarie, în locaţia generoasă a Sălii Multimedia de la etajul Casei Albastre.

                Timp de 3 zile, expoziţia dedicată “imperiului mineralelor şi castei pietrelor preţioase” propune sibienilor o gamă foarte largă de produse noi, numitorul lor comun fiind piatra în formele ei cele mai estetice sau impresionante.

                Cristalele de cuarţ transparent, cristale de ametist mov sau citrin galben, bucăţi de jasp, rodocrozit sau calcedonie, agate de dimensiuni impresionante, geode, tăvi din malachit verde sau din calcar, cutii din zoisit sunt cîteva dintre “obiectele de interior”.

                Bijuteriile – de la simple inele, cercei sau brăţări pînă la coliere elaborate înglobînd multă fantezie – sunt confectionate numai din pietre semipreţioase: calcedonie, lapis lazuli, granat, opal, turcoaz, turmalina, topaz sau din chihlimbar, coral si perle.

                Alături de acestea vor fi expuse eşantioane de colecţie, casete didactice cu minerale, colecţii de pietre semipreţioase, geme şlefuite, cărti de mineralogie.

                Un moment prielnic pentru achiziţionarea unei mici “atenţii” de Mărţişor sau un cadou mai “greu” pentru apropiata zi de 8 Martie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus