Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Peste 1,6 milioane de lei, decontati de CAS Sibiu in baza cardului european de sanatate

 

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sibiu a decontat, în anul 2010, peste 1,6 milioane de lei pentru servicii medicale acordate în baza cardului european de sănătate, cele mai multe plăţi fiind către Germania, Spania şi Austria, transmite corespondentul Mediafax.
Reprezentanţii CAS Sibiu au anunţat, marţi, că în anul 2010 au fost emise 15.656 de carduri europene asiguraţilor sibieni care au solicitat acest document, iar dintre aceştia 146 au avut nevoie de îngrijiri medicale pe durata vizitei în state ale Uniunii Europene şi s-au făcut deconturi pentru ei, transmite corespondentul Mediafax.
"Un număr de 20 de asiguraţi, posesori de card european, au primit servicii medicale în state membre ale UE şi au achitat costul serviciilor medicale acordate, cardul european nefiind recunoscut de către furnizorii cărora li s-au adresat. Asiguraţii care s-au aflat în această situaţie au solicitat, ulterior, CAS Sibiu rambursarea sumelor suportate, instituţia noastră decontând suma de 42.210 lei pentru servicii medicale acordate acestor asiguraţi", a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al CAS Sibiu, jr. Lăcrămioara Bogdan.
Potrivit sursei citate, în situaţia în care pacientului i se recunoaşte cardul european de asigurat, utilizat pentru cazurile de urgenţă medicală, instituţia care oferă serviciile medicale începe procedurile de rambursare, prin CNAS, realizându-se decontarea în totalitate a costurilor aferente serviciilor medicale acordate.
"În 2010 s-au derulat proceduri de acest fel, la nivelul CAS Sibiu, pentru 126 de posesori de card european, care au primit servicii medicale necesare pe perioada deplasării într-un stat membru UE, în valoare totala de 1.613.069 lei, afecţiunile cele mai des întâlnite fiind cele care privesc sistemul neurologic, locomotor şi cardiovscular", a spus Bogdan.
Potrivit acesteia, printre statele membre UE către care s-au efectuat cele mai multe plăti se numără Germania, Spania şi Austria, iar CAS Sibiu nu are datorii faţă de instituţii medicale din UE care au acordat servicii medicale asiguraţilor sibieni în baza cardului de asigurat.
Cardul european de asigurări sociale de sănătate oferă dreptul titularului la servicii medicale care devin necesare pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene, în conformitate cu legislaţia statului respectiv, dar nu poate fi folosit pentru tratarea afecţiunilor deja existente.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 196

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus