Vineri,
28.01.2022
Parțial Noros
Acum
3°C

Volkswagen a oprit vânzările Golf 8 după ce a apărut o problemă

Volkswagen a oprit vânzările Golf 8 după ce a apărut o problemă

Constructorul auto german Volkswagen a anunţat vineri că a oprit livrările de automobile Golf 8, după ce la unele vehicule de acest tip a fost descoperită o problemă la sistemul care apelează automat serviciul de urgenţă, transmite DPA, citată de Agerpres.

Este vorba de eCall, un sistem care apelează automat serviciul de urgenţă 112 atunci când automobilul este implicat într-un accident rutier serios. Această funcţie este obligatorie conform unei reglementări a Uniunii Europene din 2018.

Potrivit unei surse din apropierea companiei, cel puţin 30.000 de autoturisme sunt afectate de această problemă. Producţia modelului Golf compact, un model de bază pentru constructorul auto german, va continua deocamdată dar toate noile vehicule nu vor fi livrate până când problema va fi complet soluţionată.

Compania va decide în următoarele zile ce va face cu automobilele afectate de această problemă, le va rechema la service sau va pune la dispoziţie un software update.

Grupul german Volkswagen, care deţine brandurile Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat şi Skoda, a vândut anul trecut 10,96 milioane de vehicule.

Vizualizari: 4297

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Mosu

Acum 1 an

caruta populara - volkswagen ! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus