Marţi,
25.01.2022
Innorat
Acum
-7°C

Johannis compara drumurile cu masinile: Cu cat mai performante, cu atat mai scumpe

 Primarul Sibiului, Klaus Johannis, afirmă că municipalitatea va face reparaţii din ce în ce mai multe şi mai scumpe la reţeaua de drumuri în oraş, deşi traficul greu care distrugea asfaltul a fost scos din municipiu, comparând drumurile cu maşinile: cu cât mai performante, cu atât mai scumpe.

Primarul Sibiului, Klaus Johannis a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că, deşi nu a venit încă primăvara, municipalitatea începe, luni, lucrările de reparaţii la drumurile din oraş, transmite corespondentul Mediafax.
Întrebat dacă, odată cu darea în folosinţă a centurii ocolitoare a Sibiului şi scoaterea traficului greu din oraş, vor mai fi necesare tot atât de multe şi costisitoare reparaţii în fiecare an, Johannis a răspuns că va fi nevoie "de tot mai multe reparaţii".
"Ce vă spun o să vă întristeze. Nu numai că va fi nevoie de reparaţii, dar va fi nevoie de tot mai multe reparaţii, pentru simplul motiv că noi extindem continuu reţeaua de străzi asfaltate, iar acestea au nevoie de întreţinere sau reparaţii. Indiferent cum sunt realizate, ele trebuie întreţinute. Din când în când trebuie schimbat stratul de uzură. Teoria zice cam la cinci ani, noi n-am ajuns nici măcar aproape de aşa ceva. Noi abia lucrăm pe străzi care s-au reabilitat acum 15 ani. Cu cât este mai sofisticat carosabilul, cu atât mai scumpe sunt intervenţiile ulterioare", a declarat Johannis.
Potrivit acestuia, drumurile sunt ca maşinile: cu cât mai performante, cu atât mai scumpe.
"Este ca şi cu maşinile. Pe vremuri, toată lumea avea Dacia şi, în portbagaj, o jumătate de Dacia. Aproape orice se strica, deschideai portbagajul şi, cu şububelniţa, se rezolva problema. Acum cine îşi ia maşină nouă, dacă se strică, nici măcar nu merită să se dea jos. Pune mâna pe telefon şi cheamă service-ul. O dată pentru că e complicat, doi pentru că e scump, trei pentru că nu poţi să rezolvi singur problema. Şi aşa vom avea o infrastructură tot mai bine pusă la punct, dar care necesită o cheltuială importantă pentru întreţinere în condiţii bune", a declarat Johannis.
Întrebat dacă intenţionează să facă o campanie pentru a-i determina pe sibieni să circule mai puţin cu maşina, Johannis a răspuns că preţul în creştere al benzinei "va rezolva această problemă".
Primăria Sibiu a contractat, la finalul anului 2010, un împrumut de 11,5 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Reconstrusţie şi Dezvoltare, din care se vor reabilita reţelele de utilităţi, infrastructura rutieră şi trotuarele de pe 27 de străzi din municipiul Sibiu şi se va construi un pod peste râul Cibin.
Creditul este pe o durată de zece ani, cu trei ani de graţie, iar Johannis spune că toate lucrările vor începe în primăvara acestui an.

Comentarii

11 comentarii

bebe

Acum 10 ani

La ce masina are Johannis nu cred ca simte ca ar fi vreo groapa prin sibiu. Si de-ar fi sa dea cu ea in gropi s-o strice, nu-i pasa ca nu plateste el reparatia. La ce sume platim pe impozitul auto, ar trebui sa avem drumuri ca in Germania. rusine.
Raspunde

omu cu pusca

Acum 10 ani

bai bebe, tu sigur esti unu dintre aia pe care i-a prostit basescu ca ceea ce vad cu ochii lor nu e adevarat, ca e pixelul albastru sau sigur esti unu dintre cretinii care s-au dus sa plateasca benzina cu maruntis. am si eu o intrebare: cum dracu de supravietuiesti la cat de prost esti? ai scris in palma ca la verde e voie sa treci strada si pe rosu nu?
Raspunde

george

Acum 10 ani

pt. 2, tu probabil esti unul dintre aia care nu a iesit niciodata din sibiu, si ti-a zis bunica ca orasul nostru arata cel mai bine din tara.
Raspunde

pentru omu cu pusca

Acum 10 ani

Am fost recent la sibiu, si intradevar ai dreptate, in sibiu sunt drumuri mai bune decat in germania, primarul e cel mai bun care a fost si va fi vreodata, iar cei care protesteaza la pompa sunt niste cretini, benzina e foarte ieftina pretul normal ar trebui sa fie de vreo 3-4 euro/litru.
Raspunde

@bebe

Acum 10 ani

impozitul auto in Romania este o gluma (pentru autoturisme)...din banii aia nu se pot nici macar alimenta cu motorina masinile care repara drumurile...
Raspunde

un coantribabil

Acum 10 ani

rusine nea primare nu au aratat asa jalnic drumurile in sibiu de multi ani sa vedem ce o sa ne mai spui acum caci traficul greu sa retras din oras care o sa fie motivele probabil lipsa de fonduri ia fa cunva un apel la oameni banosi din oras sa scota ceva de la noftalina ca dee prieteni la nevoie se ajuta daca nu crin antoneescu vine la o cafea si se rezolva nu ?
Raspunde

pt 6

Acum 10 ani

eu platesc 28 de mil/ an impozit,tu cat platesti? Mie nu mi se pare chiar o gluma
Raspunde

Ion Vasile

Acum 10 ani

Strazile nu ar fi asa de \"praf si pulbere\" daca ar fi o cooperarea intre societatile de gaz, curent, apa etc. Nu este posibil ca la o stada \"proaspat\" asfaltat sa mai intervina societatile sus mentionate. Ce ne facem cu trotuarele?!? Va rog sa mergeti cu caruciorul de pe Rahovei la piata Rahova ... sa vedeti ce escaladari trebuiesc facute. Eu zic sa se introduca parcari private in Sibiu si din banii aceia sa se modernizeze strazile: o sa fie bani din taxa de parcare si din amenzile pt. locurile ocupate aiurea.
Raspunde

@omu cu pusca

Acum 10 ani

subscriu
Raspunde

anonim

Acum 10 ani

eu platesc 23 de milioane impozit la masina, de ce nu e repara drumurile din banii astia?
Raspunde

kkk

Acum 10 ani

strazi de rahat pline de gropi, cratere. nesimtiti ordinari
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus