Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Gaz Metan Medias a castigat Cupa Romaniei la baschet masculin

 

Echipa de baschet masculin Gaz Metan Mediaş a câştigat, în premieră, Cupa României, vineri, la Târgu Mureş, după ce a învins, în finală, cu scorul de 71-61 (33-37), formaţia Steaua Turabo Bucureşti.
Ardelenii au dominat primul sfert, încheiat cu 19-18, dar Steaua a revenit pe tabelă, după prima pauză, 22-19 (min. 13) şi 30-25 (min. 16). După 20 de minute, avantajul s-a menţinut de partea steliştilor, scor 37-33. Ardelenii s-au revanşat în sfertul trei, când au revenit la conducere, 46-41 (min. 27), reuşind să rămână la „timonă” şi la ultima pauză, 56-53, după 10 minute disputate. În ultimul sfert, Steaua a reuşit să se mai apropie o singură dată de adversari, 56-55, după care Gaz Metan Mediaş nu a mai putut fi oprită din drumul spre victorie (64-57, min. 38), care i-a adus şi prima Cupă a României din palmares.
Marcatori:
Steaua Turabo Bucureşti: Căruţaşu 16 puncte, Nikolov 14, Stănescu 9, Tomeljak 9, Mandache 7, Smith 4, Jackson 2.
Gaz Metan Mediaş: Mitchell 22 puncte, Howell 13, Nicoară 11, Drăguşin 10, Ivanovici 6, Dumitrescu 5, Velickovici 2, Jucan 2.
"Este un prim trofeu pentru Mediaş, dar şi pentru mine, în cariera din România. Le mulţumim celor care au fost alături de noi. Nu a fost deloc uşor în finală, dar am reuşit, cu multă muncă”, a declarat, la final, jucătorul formaţiei Gaz Metan Mediaş, Ionuţ Drăguşin.
În semifinale, joi, Steaua Turabo Bucureşti a eliminat campioana CSU Ploieşti, scor 75-60, în timp ce Gaz Metan Mediaş a dispus de formaţia gazdă a turneului final, BC Mureş, cu 100-88. Gaz Metan Mediaş a jucat a doua finală consecutivă, iar Steaua Bucureşti a revenit în ultimul act, la 18 ani distanţă de la câştigarea ultimului trofeu, în 1993.
Tot vineri, în finala mică, se vor duela BC Mureş şi CSU Ploieşti.
Sâmbătă, mai mulţi jucători din cele patru echipe, plus ceilalţi baschetbalişti aleşi prin vot de la formaţiile din Divizia A, vor participa la Sibiu, la All Star Game.
Apoi, baschetul masculin revine în prim-plan, începând cu 13 aprilie, când vor avea loc primele meciuri, din cinci programate, în faza I a play-off-ului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

SIB

Acum 12 ani

Felicitari, Mediasul da clasa la sporturile de echipa Sibiului. Pe Johanus al nostru il doare la gaoz de sport.
Raspunde

daninho

Acum 12 ani

La cum s-a prezentat Gazu pana acum, atat in campionat cat si in cupa, cred ca era normal sa castige! Va asteptam in Liga cu Vointa! :D
Raspunde

kkk

Acum 12 ani

daca se muta romgaz si transgaz la bucuresti, asa cum ar fi normal, adio baschet si fotbal. Platesc toti romanii pentru o semi-performanta locala
Raspunde

miki

Acum 12 ani

Bucuresti,Bucuresti,groapa de gunoi a tarii esti,sorry,nu e de la mine,nu am scos-o eu,dar se potriveste de minune,niste frustrati,hoti si puturosi,aproape toti Bucurestenii,asta este de la mine,si apropos,Romgaz si Transgaz nu se v-or muta niciodata la Bucuresti,le v-om pastra si v-om lupta si cu arma in mana !!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus