Duminică,
04.12.2022
Innorat
Acum
3°C

Expozitie despre drumurile romane la Brukenthal

 

La Muzeul Naţional Brukenthal mâine, de la ora 12:00 va începe un periplu pe urmele drumurilor romane, în cadrul expoziţiei multimedia” Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor”.
Organizată de RPER(Rencontres du Patrimoine Europe – Roumanie), sub înaltul patronaj al Academiei Române, împreună cu Institutul Cultural Roman, Muzeul Naţional Brukenthal şi Muzeul Naţional al Unirii, expoziţia îşi propune să aducă în scena Patrimoniului Românesc Drumurile Romane din Ţara Moţilor şi vestigiile limitrofe. 
„Drumurile romane din Ţara Moţilor sunt puţin cunoscute şi necartografiate deşi, prin bogăţia de informaţii istorice pe care le poartă şi prin frumuseţea zonelor pe care le traversează, ele merită să fie introduse în turismul cultural, după modelul european”, a spus curatorul expoziţiei Adrian Luca
Programul « Pe Drumurile Romane în Ţara Moţilor » al Universităţii de Vară de restaurare de monumente şi situri, ce se desfăşoară în trei ediţii - 2009, 2010, 2011, are ca scop recunoaşterea valorii istorice ale acestor vestigii şi introducerea lor în reţeaua turistică a « Drumurilor Romane » din Europa. Filozofia proiectului este inspirată de Declaraţia ICOMOS de la Quebec din 4 octombrie 2008 de « salvarea spiritului locului », prin salvarea patrimoniului material şi imaterial, mijloc novator şi eficient de contribuţie la dezvoltarea durabilă şi socială în întreaga lume.
Expoziţia va avea loc miercuri, 13 aprilie, de la ora 12:00, în Sala Multimedia, la Casa Albastră. Expoziţia rămâne deschisă publicului până la 1 mai.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus