Miercuri,
20.10.2021
Cer Senin
Acum
7°C

Zeci de persoane din mai multe judete, audiate la DIICOT Hunedoara pentru trafic de utilaje agricole

Peste 30 de persoane din şapte judeţe au fost duse, joi, la audieri la sediul DIICOT Hunedoara, fiind suspectate că făceau parte dintr-o grupare infracţională care făcea trafic cu utilaje agricole furate din străinătate, prejudiciul fiind calculat la peste patru milioane de euro.

Potrivit şefului BCCOA Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu, peste 30 de persoane din Hunedoara, Alba, Sibiu, Bucureşti, Argeş, Bistriţa, Satu Mare au fost duse, joi la prânz, la sediul DIICOT Hunedoara, pentru audieri, fiind suspectate că fac parte dintr-o grupare organizată, formată din peste 50 de suspecţi, care făcea trafic cu utilaje agricole, transmite corespondentul Mediafax.
"Este o grupare infracţională organizată din care fac parte peste 50 de persoane. Este a treia etapă a operaţiunii. La sfârşitul anului trecut, au fost arestate 11 persoane, iar în ianuarie alte şapte persoane. Acum au fost aduşi pentru audieri la DIICOT Hunedoara peste 30 de învinuiţi. Infracţiunile care li se reţin sunt constituire de grup infracţional organizat şi furturi de utilaje din ţări ale Uniunii Europene", a declarat şeful BCCOA Alba Iulia, comisarul şef Traian Berbeceanu.
El a afirmat că, până în prezent, au fost identificate şi indisponibilizate 50 de utilaje provenite din furturi.
"Prejudiciul estimat la acest moment este undeva la peste patru milioane de euro", a anunţat comisarul şef Berbeceanu.
El a explicat că fiecare dintre membrii grupării infracţionale avea sarcini precise.
"Unii identificau ferme private din Franţa, Italia, Grecia, Ungaria. Pe timp de noapte, pătrundeau prin efracţie în ele şi sustrăgeau cu chei potrivite utilajele, le încărcau în tiruri. Alţii le contrafăceau documente de provenienţă şi de însoţire şi le aduceau în ţară. Aici contrafăceau seriile de identificare şi documentele de provenienţă şi le vindeau la mult sub preţul de piaţă al utilajelor", a spus comisarul şef Berbeceanu.
El a declarat că anchetatorii mai au în vedere şi alte persoane suspectate că au aderat sau au sprijinit gruparea infracţională.
În acelaşi dosar, şapte persoane au fost prinse, în decembrie 2010, de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate şi Antidrog Alba Iulia în timp ce încercau să introducă în ţară două utilaje agricole furate din Franţa, cei şapte suspecţi fiind arestaţi de Tribunalul Hunedoara.
Potrivit unor surse judiciare, alte nouă persoane, printre care un presupus interlop din Satu Mare şi un triplu campion naţional la box din judeţul Alba, au fost arestate preventiv în luna ianuarie 2011, la cererea procurorilor DIICOT Hunedoara.
Cei nouă provin din Satu Mare, Alba şi Galaţi, ei fiind acuzaţi că au constituit un grup organizat specializat în furtul de tractoare din Franţa, furt cu consecinţe deosebit de grave.
Utilajele erau mai apoi introduse în ţară şi vândute.
Mandatele de arestare emise pe numele celor 16 persoane au fost prelungite în februarie.

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus