Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

La Scoala 18 nu se vor mai face cursuri si dupa-amiaza

 

Încă cinci noi săli de clasă și un laborator, pe lângă cele 16 săli existente, vor asigura necesarul de suprafață pentru ca elevii Școlii nr. 18 din Sibiu să nu mai fie nevoiți să vină la cursuri și după-amiaza. Extinderea de la 760 de mp la o suprafață construită de 1.053 de mp se va realiza în următoarele 17 luni, cele 5,4 milioane de lei (inclusiv) TVA necesare fiind asigurate din fonduri europene contractate de administrația locală. Din suma totală, 2% reprezintă contribuția Sibiului (87.000 de lei), la care se adaugă și TVA-ul, taxă care trebuie suportată tot din bugetul local.
 
Advanced e-Learning
 
Finanțarea proiectului a fost semnată azi (foto) de către primarul Klaus Johannis și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, Simion Crețu.
În cadrul proiectului, pe lângă cele cinci săli de clasă, Școala nr. 18 va fi dotată și cu un laborator destinat învățării limbilor străine ”cu ajutorul celor mai moderne metode la nivel internaţional”, informează reprezentanții administrației locale. ”Laboratorul de informatică existent va fi modernizat, urmând să preia funcţiile platformei Advanced e-Learning - program informatic de învăţare interactivă cu ajutorul computerului - la care să aibă acces fiecare elev al şcolii atât pentru cursurile de informatică, cât şi în timpul studierii celorlalte discipline”, se mai arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu.
 
În prezent, la Școala nr. 18 elevii învață în două schimburi: clasele I - IV dimineaţa şi clasele V-VIII după–amiază. Proiectul de modernizare a școlii a fost depus de Primăriai Sibiu în 13 august 2009, pentru finanțare pe Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4. „Reabilitarea, modernizarea/dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus