Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Piata Huet, centrul cultural al Sibiului pentru doua zile

Piața Huet se transformă, timp de două zile, în centrul cultural al orașului Sibiu. Festivalul Huet.Urban va avea loc între 7 și 8 mai în cea mai spectaculoasă și romantică piață a vechii cetăți. Istoria Sibiului este extrem de strâns legată de Piața Huet. Intimă, retrasă, piața ascunde nenumărate monumente de o valoare inestimabilă, Biserica Evanghelică, Casa Parohială a Bisericii, Turnul Scărilor sau Capela Sfântului Jacob. Unele mai cunoscute, altele care așteaptă să fie descoperite. La fel cum și poveștile impresionante ale acestei piețe așteaptă să fie spuse. Sâmbătă, 7 mai, de la ora 17, Atrium Cafe găzduiește forumul „Piața Huet - A trăi, a lucra și a locui în inima orașului”, o discuție presărată de povești surprinzătoare despre Piața Huet, moderată de dr. Anca Nițoi, muzeograf în cadrul Muzeului Național Brukenthal. Inițiativa acestui forum aparține Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS).

Piața Huet nu este însă doar istorie, e și prezent. Locuitorii din zonă, instituțiile și firmele care funcționează în această piață vor participa in corpore la festivalul ce-și propune să redea strălucirea acestei piețe care a fost, timp de sute de ani, punctul zero al Sibiului. Huet.Urban propune sibienilor un program de două zile dedicat întregii familii. Cu ateliere meșteșugărești pentru copii, cu degustări de mâncăruri tradiționale, cu proiecții de film documentar și concerte pe scena ce va fi amplasată în piață. Iar pentru că Ambient susține alegerile de bun gust și calitate, reputata companie sibiană a decis să devină partenerul principal al festivalului Huet.Urban.

Sibienii care și-au restaurat imobilele din centrul istoric al orașului din 2008 încoace vor fi premiați în cadrul Festivalului Huet. Urban de Fundația Heritas, organizatorul festivalului. Campania „Reabilitarea centrului istoric – Împreună protejăm patrimoniul construit al Sibiului”, desfășurată de Fundația Heritas împreună cu Primăria Municipiului Sibiu oferă premii în valoare totală de 7500 de euro sibienilor care au ținut cont de frumusețea și istoria acestui oraș în momentul în care au decis să își renoveze casele aflate în centrul istoric al orașului. Premiile sunt finanțate de către Banca Germană pentru Reconstrucție și Dezvoltare KfW. Sibienii interesați de participarea în acest concurs se pot înscrie la sediul fundației Heritas, în Piața Huet, prin email la adresa [email protected] sau prin telefon la numărul 0269.211.988. Iar pentru că viitorul aparține tinerilor, elevii din toate ciclurile de învățământ vor fi premiați cu premii în valoare totală de 1500 de euro pentru desene sau machete legate de patrimoniu și reabilitarea lui. Toate lucrările vor fi tipărite și expuse în cadrul unei expoziții găzduite de Festivalul Huet.Urban.

Festivalul Huet.Urban este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și al Consiliului Local prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus