Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Strada Anghel Saligny in santier. In sfarsit

 

Una din cele mai ”amânate” străzi în ceea ce privește modernizarea – Anghel Saligny – a devenit șantier, informează administrația locală. Comtram SA, firma angajată de Primăria Sibiu, a început lucrările în cursul zilei de 26 aprilie, susțin sursele amintite.
”Circulaţia urmează să se desfăşoare pe o singură bandă, alternativ. Strada face parte din pachetul de şase străzi din zona Calea Dumbrăvii-Turnişor, finanţat din cel de-al treilea împrumut BERD contractat de municipalitate. Conform estimărilor constructorului, lucrările vor fi finalizate la sfârşitul lunii iunie”, informează Primăria Sibiu într-un comunicat de presă.
Valoarea contractului semnat între Primărie și Comtram pentru cele șase străzi din pachetul amintit (Agricultorilor, Cimitirului, Cloşca, Horia, Anghel Saligny şi Marius Sturza) este de 867.000 de euro, inclusiv TVA.
Strada Anghel Saligny a fost în planurile de reabilitare ale administrației încă din 2008, fiind însă scoasă de pe lista de investiții, în fiecare an, din lipsă de fonduri. Alături de Sturza, strada Anghel Saligny este singura stradă de pământ din pachetul de străzi cuprins între Calea Dumbrăvii și Calea Cisnădiei.
 
De mâine se schimbă bordurile și asfaltul pe strada Paris
 
Drumuri și Prestări Construcții, firma de drumuri a Consiliului Local, va interveni din 28 aprilie pe strada Paris, pentru montarea de noi borduri şi refacere a straturilor asfaltice. ”Lucrările sunt necesare dat fiind că pe această stradă a fost reabilitată canalizarea în cadrul contractului finanţat cu fonduri ISPA, derulat prin SC Apă Canal. Lucrările de reabilitare pe strada Paris vor fi finalizate până la sfârşitul lunii mai”, susțin reprezentanții administrației locale.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

x

Acum 12 ani

de lamaitei cand vi se face mila?
Raspunde

curiosu\'

Acum 12 ani

DA GREU VA MISCATI OAMENI BUNI! NECAZUL E CA UITATI SA TERMINATI STRAZILE PE CARE LE-ATI INCEPUT, SAU DUPA CE LE TERMINATI, LE SPARGETI DIN NOU?! ASTA SE NUMESTE MUNCA IN ZADAR
Raspunde

siby

Acum 12 ani

ESTE O STRADA FOARTE IMPORTANTA, CHIAR MAI IMPORTANTA DECAT CALEA POPLACII CARE ARATA CA DUPA RAZBOI! MI-E RUSINE! DACA VRETI SA VEDETI BULEVARDE SI STRAZI ASFALTATE NU TREBUIE SA MERGETI LA MUNCHEN, CI DOAR PANA LA BRASOV!!!!!!
Raspunde

picu

Acum 12 ani

mai taci mitica de siby............ce p.. lea mea ai mai bun in brasov......retardatule bv si cj sunt orase duble decat sibiul......de ce nu compari cu sebesul mai bine?halal cultura...........hai la corabia la buni si lasa sibiul in pace .
Raspunde

x

Acum 12 ani

piticule, atunci dute in arad si tg. mures care sunt orase comparabile ca marime cu sibiul sa vezi acolo bulevarde si canale pe care nu le simti si apoi dute pe strazi gen siretului sa nu zic iorga, sa vezi bataie de joc din banii tai
Raspunde

andrei

Acum 12 ani

@x Siretului nu stiu cum arata dar nu inteleg ce vrei sa spui cu Iorga. Strada aia chiar arata bine! Ai dreptate cu Tg. Mures. Din fericire acolo nu exista un DPC care sa aduca asfalt cu tractorul asa ca strazile arata cum arata!
Raspunde

@ picu

Acum 12 ani

Cu cat te plateste iohannis sa il ridici in slavi? Va e frica cand se spune adevarul in fata. Da mai picule! Brasovul este de o mie de ori mai bine pus la punct in 6 ani decat sibiul in 12. Si, tocmai pentru ca este de doua ori cat Sibiul, este de admirat, pentru ca si investiile au fost duble. Cheltuielile au fost duble si cu toate ca economia orasului a fost trantita la pamant de inchiderea marilor uzine, in ultimii ani s-au ridicat. Dar au luat fonduri europene nerambursabile cu toptanul si au facut pentru oras ce trebuie facut. Tineti cu dintii de Iohanis. Probabil va luati ciolanul datorita lui.
Raspunde

picu

Acum 12 ani

vraja si exemple ieftine.sibiul se dezvolta pe propriile puteri.un pachet important de strazi se vor renova,somajul este mult mai mic decat in brasov si din pacate miticii numai ne saboteaza.stii cum e cu fondurile nerambursabile........o sa avem si noi mai bine cand va fii ardealul liber de ,,vlahi ,,..........
Raspunde

@ picu

Acum 12 ani

vorbesti prostii numai ca ai sarcina de la partid. Asta e romanul ... Jenant...
Raspunde

pt. picu

Acum 12 ani

Ba, miticii v-au dat fonduri in prostie cand cu capitala Culturala de Cacao. Banii i-a furat sasul cu haita lui si s-a mai si imprumutat in prostie, bagand Sibiul in datorii pentru trei generatii de locuitori. Rezultatul? Orasul este varza si arata mai rau decat pe vremea lui Condurat care oricum nu a dispus de fondurile uriase de care si-a batut joc Johannis si gashka de hotzi! V-a scos ochii sasul cu concerte gratuite si sensuri giratorii facute de-a-n pulea!
Raspunde

turcu

Acum 12 ani

pentru programul de reabilitare sistem de canalizare sibiu,derulat prin SC APA CANAL,lucrarile de refacere asfalt au fost licitate si cad in sarcina firmei turcesti.Cum aceasta firma a falimentat inca din anul2009,fara ca Primaria sa anunte acest lucru lucrarile au fost facute de DPC,iar acum refacerea se face pe banii sibienilor.Imprumutul BERD a fost consumat de turci,inclusiv comisionul primit de Johannis si Niculescu. Nu cred ca cineva din presa are curajul sa investigheze acest caz,sau poate se autosesizeaza Parchetul.Vise maica.
Raspunde

picu

Acum 12 ani

vraja marii oltene.nu pierzi nici o zii sa nu vb aiurea despre sibiu si johannis.....tot el va fii ales si daca scrii de 100 de ori pe zii .....90% SI UNPIC.....asa sa se oftice rogojinile.brrrrrrrrrrr
Raspunde

@ turcu

Acum 12 ani

Acu chiar manaci ca..cat ... mult de tot. Programul de reabilitare sistem de canalizare sibiu, cum ii spui, a fost facut cu fonduri nerambursabile UE si in sarcina lui nu a cazut niciodata sa asfalteze strazi pentru ca ue nu a dat bani pentru program de transporturi ci pentru program de mediu. In sarcina lui a cazut strict reabilitarea. Si turcii au facut imposibilul si au treminat lucrari in Sibiu cu brio. Nici eu nu sunt de acord cu multe lucruri din Sibiu, dar asta nu inseamna ca tre\' sa aruncam cu noroi si in ce s-a facut bine. Ai amestecat informatii si date si ai scos o varza.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus