Joi,
28.03.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Cindrea despre programul de asfaltare a drumurilor judetene: Preturile sunt umflate

Preşedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, susţine că preţurile practicate pentru asfaltarea drumurilor judeţene prin programul naţional derulat de MDRT sunt "umflate", fiind "preţuri de autostradă", şi consideră că nu este normal să se ajungă şi la 2,7 milioane de euro pentru un kilometru.

Preşedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că preţurile practicate pentru asfaltarea drumurilor judeţene prin programul naţional derulat de Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului, care are ca obiectiv asfaltarea a 10.000 de kilometri de drum, sunt "umflate" şi "exagerate", transmite corespondentul Mediafax.
"Costuri pe kilometru de 2 milioane de euro pentru un drum judeţean sunt exagerate. Sunt complet exagerate. Sunt, în ţară, costuri de 2 milioane, 2,5 milioane, chiar 2,7 milioane de euro. Este exagerat. Aceşti bani merg spre clientela politică a PDL şi vor fi resurse pentru campania electorală. Este jaf. Preţurile sunt umflate, sunt preţuri de autostradă", a declarat Ioan Cindrea.
El s-a declarat nemulţumit de modul în care au fost alese drumurile care urmează a fi asfaltate.
"În Sibiu, de exemplu, nu înţeleg de ce trebuia asfaltat drumul judeţean de la Bogatu, care face legătura între judeţele Sibiu şi Alba. Pe acolo circulă cinci maşini. Cred că numai puţinii locuitori din zonă circulă pe drumul acela, în timp ce drumuri judeţene cu trafic intens nu au fost prevăzute pentru asfaltare. Eu cred că priorităţile trebuiau stabilite în funcţie de trafic", a declarat Cindrea.
În programul MDRT sunt prevăzute pentru reabilitare şase drumuri din judeţul Sibiu, cu o lungime totală de aproape 105 kilometri, costul estimat pentru lucrări fiind de 356 milioane de lei, fără TVA.
Valoarea medie calculată pentru fiecare kilometru de drum care urmează a fi asfaltat în judeţul Sibiu depăşeşte 800.000 de euro.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu Ioan Banciu, prezent la conferinţa de presă, a declarat că lucrările de modernizare a drumurilor din judeţul Sibiu, realizate până în prezent, au costat maximum 200.000 de euro pentru un kilometru.
Banciu a susţinut şi el că preţurile sunt prea mari.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 273

Comentarii

19 comentarii

www

Acum 12 ani

guvernul ar trebui sa se ocupe de autostrazi si nu de drumuri judetene sau comunale. probabil ca insa e mai usor sa furi in acest mod. licitatiile se vor face probabil la bucuresti, castigatoare vor fi firme care vor da lucrarile in subantrepriza, etc. in doi ani strazile asfaltate pe acest program vor fi praf, nu va raspunde nimeni, etc
Raspunde

sibianul

Acum 12 ani

CINDREA Presedinte CJ! Numai Cindrea poate face din judetul asta un model! Un roman poate fi mult mai gospodar decat un sas. CINDREA Presedinte CJ!
Raspunde

dds

Acum 12 ani

fondurile europene sunt cheltuite fara mantuiala. sa vedeti la Agnita lucrari de se scufunda orasul.Lucrari in dorul leli. Pacat de banii cheltuyiti. Dar asa sunt fudulii mereu anunta cu surle si trambite ce sume mari are Agnita si uita cum se baga in pamant cele mai mari sume care le-a avut orasul.N-are de unde d-lor
Raspunde

sib

Acum 12 ani

Fonduri europene cheltuite de mantuiala la Agnita sa vedeti cum baga conductele de plastic in pamant de mori de fapt o sa vorbim cand e gata lucrarea se va face o expertiza pe tronsoane sa vedeti bataie de joc la Agnita
Raspunde

ss

Acum 12 ani

numai com.
Raspunde

colegiul4

Acum 12 ani

Cindrea cel mai activ parlamentar din judetul Sibiu: Luări de cuvânt:28, Declaraţii politice:1, Propuneri legislative initiate: 22, Întrebari şi interpelari: 34, Motiuni: 8. sursa: cdep.ro
Raspunde

agn.

Acum 12 ani

este singurul parlamentar profesionist din judetul sibiu
Raspunde

agn.

Acum 12 ani

este singurul parlamentar profesionist din judetul sibiu
Raspunde

ULOS

Acum 12 ani

Cindrea e un impostor pe care il roade ca nu mai e la cascaval. De la atatea jocuri de culise s-a ticnit la cap si umbla cu pumnul de calmante. Asta e adevaratul Cindrea. La care nevasta Amalia Cindrea Ex Balasoiu scrie comentarii la articole in ziar. Pe cine mintim?
Raspunde

pt 7

Acum 12 ani

Atat de profesionist incat a intervenit la judecatorie pt. iertarea unui scandalagiu din Iacobeni Si judecatoria l-a ascultat .....Stiu ,....nu ma obliga nimeni sa stau in tara asta......
Raspunde

asterix

Acum 12 ani

De sectorul de drumuri judetene la CJ se OCUPA DL BANCIU EXCLUSIV! pai ce sa intelegem din „alocutiunea sa„????????? pana acum nu s-a auzit vocea mnealui pe aceasta tema in Consiliu,in dubla-i calitate de consilier judetean si de vicepresedinte care coordoneaza acest sector de activitate !!!!!!! daca nu ar fi ipocrizia si impostura poate ne-ar merge mai bine !
Raspunde

tot un observator

Acum 12 ani

un jeg ordinar, numai demnitate de parlamentar nu are asta a facut jocuri cu toti, si-a vandut sufletul satanei
Raspunde

colegiul4

Acum 12 ani

Cindrea cel mai activ parlamentar din judetul Sibiu: Luări de cuvânt:28, Declaraţii politice:1, Propuneri legislative initiate: 22, Întrebari şi interpelari: 34, Motiuni: 8. sursa: cdep.ro Merita Presedinte CJ!
Raspunde

je

Acum 12 ani

merita cce o zis el ca le da sibienilor
Raspunde

Andrei

Acum 12 ani

Cindrea pt CJ!!!
Raspunde

e.u

Acum 12 ani

CINDREA va eutanasia javrele portocalii dupa ce va ajunge presedinte CJ......
Raspunde

e.u

Acum 12 ani

CINDREA va eutanasia javrele portocalii dupa ce va ajunge presedinte CJ......
Raspunde

pt.3 si 4.

Acum 12 ani

am auzit ca baga mana tare in banii statului . acum isi incepe o lucrare tocmai in centrul tarii cum se lauda. Unii constructori care fac lucrari cu fonduri europene in Agnita au dat proba de lucru la lucrarea lui Curceanu : utyilaje, balast etc. asta ca sa fie \'\" indulgenti \"\'cu ei adica sa faca lucru de mantuiala. ADR alba ati dat bani cui nu trebuie. O sa va manance bau bau pe toti in curand.
Raspunde

Micasan

Acum 12 ani

... veniti la Micasasa sa vedeti o mostra din gandirea cindrista de dezvoltare si modernizare a comunelor judetului Sibiu. ..in timp ce s-au aruncat bani pe un pasaj pietonal peste Tarnava, pe care nu il foloseste nimeni, comuna Micasasa , condusa de incompetentul primar pesedist Popa Sorin , se zbate intr-o mizerie de nedescris, conducerea din Micasasa, nasita de Cindrea nefiind in stare sa duca la bun sfarsit lucrurile incepute in urma cu ani. Pietruirile facute de mantuiala, praf in ochii orbilor, rezista doar de la o zi la alta. Noroaiele depasesc cu mult cotele de avarie, pe anumite strazi oamenii merg la Biserica pe linia ferata, strazile fiind impracticabile pe ploaie. Oamenii nu se racordeaza la canalizare din neincredere in capacitatea de executie a lucrarii, iar cei racordati, au inceput deja sa o foloseasca, desi sistemul de colectare, inclusiv pompele, lipsesc cu desavarsire. Ce se intampla cu dejectiile, domnilor de la mediu?Unde se duc? Asadar, haos, dezordine, incompetenta la Micasasa. O data la patru ani avem insa colhoznica adunare de la camin, unde se aduna , ca sa nu fie imprastiati, anemicii sustinatori ai primarului Popa, motivati de mici si bere, unde se traseaza vectorii de dezvoltare locala, supervizati de Cindrea. Anul asta se va vorbi despre folosirea picioroangelor pe vreme ploioasa. Ca numai asa se mai poate umbla prin Micasasa cand ploua!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus