Marţi,
14.05.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Kovesi a mers degeaba „pe mana” sesizarii Atlassib

 

Recursul în interesul legii promovat de procurorul general al României, Codruţa Kovesi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost trimis prea devreme, consideră judecătorii instanţei supreme, în motivarea făcută publică de Lumea Justiţiei.
În termeni specifici, judecătorii Înalte Curţi au considerat că problema supusă atenţiei lor – şi care a dus la condamnarea lui patronului Atlassib, în Dosarul Apostu – ar fi trebuit, mai întâi, discutată de instanţele inferioare, fapt ce nu a fost provocat până acum.
„Nu se solicită pronunţarea unei decizii de interpretare şi aplicare unitară (..), ci se solicită «examinarea» (...)  compatibilităţii unor clauze cuprinse în contractele individuale sau colective de muncă”, se arată în motivarea ÎCCJ, citată de Lumea Justiţiei.
În decembrie anul trecut, Laura Codruţa Kovesi a promovat un recurs în interesul legii, la solicitarea reprezentanţilor Atlassib. Potrivit acestora din urmă, instanţele din România au aplicat diferit legea, în mai multe cazuri, într-o speţă care privea diurnele de delegare plătite angajaţilor din agenţiile de turism. Practic, angajaţii (care au părăsit compania) solicitau plata unor diurne la un nivel prevăzut într-o hotărâre de guvern, pe când compania arăta că diurnele trebuiau plătite la nivelul convenit prin contractul de muncă încheiat cu respectivele persoane.
Această speţă, însă, trebuia supusă atenţiei instanţelor inferioare, au considerat judecătorii Înaltei Curţi. Practic, judecătorii au ajuns la concluzia că procurorul general al României a promovat degeaba un recurs în interesul legii.
Pentru promovarea acestuia, patronul Atlassib, Ilie Carabulea, a intervenit în mai multe rânduri pe lângă fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu. Aceste episoade au fost surprinse de procurorii DNA, care îl monitorizau pe Apostu în cadrul cercetărilor din dosarul de corupţie rezultat ulterior.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

vai

Acum 12 ani

vai de noi.pt ce nu sunt impozitate diurnele?cas se plateste pt ele?evaziune pe fatza..............bine ca se cere impozit pe pensiiile amaratilor.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus