Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
14°C

Recensamant in Germania de 710 milioane de euro

Autorităţile germane desfășurează unui recensământ, după ce ultimul realizat pe populaţia germană a avut loc în 1990. Costul total al recensământul din 2011 este estimat la 710 milioane de euro (un miliard dolari), bani care vor fi monitorizaţi de Oficiului Federal de Statistică.
Autorităţile încep recensământul din zolnele rurale. Ultimul recensământ din Germania de Vest a fost realizat în 1987, în timp ce ultimul din Germania de Est a avut loc în 1981.
În conformitate cu reglementările Uniunii Europene, Germania şi toate celelalte state membre sunt obligate să facă un recensământ o dată la zece ani, perioadă recomandată şi  de Organizaţia Naţiunilor Unite.
Oficiul Federal de Statistică a lansat o campanie de publicitate cu mai multe săptămâni înainte de începerea recensământului. Anunţurile de televiziune, panourile şi site-ul au fost concepute pentru a elimina orice rezistenţă de a lua parte la recensământul. Mesajul central este: „Germania are nevoie de acest recensământ”.
Recensământul este construit astfel încât să adune informaţii demografice despre diverse, cum ar fi vârsta, sexul sau cetăţenia, precum şi nivelul de educaţie. Un alt scop al recensământului este acela de a contoriza numărul de persoane fără adăpost şi al celor care au reşedinţa ilegal în Germania.
Şeful comisiei de recensământul din 2011, Gert Wagner, spune că cetăţenii nu trebuie să se îngrijoreze, pentru că datele colectate vor fi confidenţiale.
„Sistemul de statistici este separată de administraţie. Pentru a folosi un termen din lumea calculatoarelor: Firewall-ul este foarte mare” a declarat Gert Wagner, potrivit Deutsche Welle.

Sursa poza:tinykingdom.com


 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus