Duminică,
29.11.2020
Ceata
Acum
-1°C

Catedra Unesco de la Sibiu, unica in Europa

20 Mai 2011 00:56

 

Rectorul Universităţii ''Lucian Blaga'' din Sibiu (ULBS), prof. univ. dr. Constantin Oprean, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, înfiinţarea singurei catedre UNESCO specializate în Managementul Calităţii în Învăţământul Superior şi Formare Continuă din Europa.
Catedra UNESCO de la Sibiu, cea de-a treisprezecea din ţară, se numără printre cele 600 existente în lume, rectorul sibian subliniind faptul că ULBS şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca sunt singurele din România care fac parte din noua structură numită IREG, un ''organism agreat la nivel mondial de UNESCO, privind ierarhizarea universităţilor'', relatează Agerpres.
Noua catedră UNESCO de la Sibiu şi-a propus să facă proiecte pentru a beneficia de finanţare, dar şi să organizeze cursuri pentru toate categoriile de studenţi.
Directoarea adjunctă a catedrei, prof. Silvia Florea, prezentă joi, la conferinţa de presă prilejuită de lansare, a precizat că aceasta ''nu pregăteşte specialişti UNESCO'', dar nu a putut spune nici câţi profesori şi specialişti lucrează în catedră, nici când va fi organizat primul curs. 
Prof. Silvia Florea a mai spus că noua catedră este ''un pol de excelenţă pentru sud-estul şi centrul Europei'', însă nu vede necesar ca un absolvent de facultate care va face un curs de specialitate la această catedră să îşi găsească şi un loc pe piaţa muncii.
Lansarea catedrei UNESCO de la Sibiu are loc în cadrul conferinţei ''Piaţa muncii pentru absolvenţi şi sistemele de monitorizare a acestora în vederea îmbunătăţirii continue a curriculei şi a creşterii calităţii în învăţământul superior'', care va avea loc vineri şi sâmbătă şi la care participă reprezentanţi ai unui număr de 30 de universităţi din Europa, Australia, SUA, Canada şi China.

Comentarii

3 comentarii

Profesor

Acum 9 ani

Ce activitati academice desfasoara aceasta catedra? Catedrele sunt structuri ale facultatilor, din care facultate face parte? Catedrele sunt conduse de sefi de catedra, de ce este numita d-na Florea \"director adjunct\"? Pentru refacerea credibilitatii ULBS, nu era mai bine ca rectorul Oprean sa nu apara, sa stea ascuns? Este cumva o actiune de imagine in fata opiniei publice, fara continut?
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

probabil ii invata cum sa ia spaga si sa nu-i prinda nimeni...
Raspunde

cadrilater

Acum 9 ani

se butasesc, se butasesc in veselie, studentii, daca vor fi, sunt produs secundar/rebut/paguba la facut bani.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus