Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Targ de jucarii si mestesuguri traditionale in Parcul Tineretului

Complexul Naţional Muzeal ASTRA organizează, în perioada 28 - 29 mai 2011, cea de a patra ediţie a Târgului Naţional de Jucării.

Târgul este conceput ca un eveniment complex, cu numeroase momente interactive, cu ateliere educaţionale coordonate de specialiştii C.N.M. ASTRA, dar şi de meşterii populari invitaţi care, pe lângă obişnuitele standuri de prezentare, îşi vor demonstra măiestria, străduindu-se să-i înveţe pe cei prezenţi câteva din tainele unor meşteşuguri care merită din plin să fie duse mai departe. Vor fi organizate ateliere de olărit, de realizare şi decorare de jucării din lemn, de pictură de icoane pe sticlă, de confecţionare de păpuşi pe deget şi altele.      

Muzeul ASTRA propune, şi cu acest prilej, învăţarea meşteşugurilor prin intermediul jocului, descoperirea tradiţiilor româneşti prin metode accesibile tuturor. Târgul naţional de jucării sărbătoreşte copiii, a căror zi se apropie, aducând, în oraşul modern, o parte din atmosfera satului românesc de altădată.

Elevi de la mai multe şcoli din judeţ îi vor bucura pe cei de o vârstă cu ei, dar şi pe cei veniţi să-i însoţească, cu numeroase momente artistice. Ca de fiecare dată, standurile de jucării tradiţionale vor fascina privirile micuţilor, care, cu siguranţă, nu vor pleca acasă cu mâna goală.

Târgul Naţional de Jucării este un prilej ideal de redescoperire a copilăriei, de retrăire a unor momente de graţie cunoscute, rând pe rând, de fiecare generaţie în parte, de refugiu într-o lume a frumosului şi a jocului. Complexul Naţional Muzeal ASTRA promovează, şi în acest an, alături de sibieni şi de turiştii aflaţi în trecere prin oraşul nostru, valorile autentice ale tradiţiei.

          

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus