Marţi,
27.09.2022
Cer Senin
Acum
17°C

Facultatile de inginerie din Romania s-au reunit la Sibiu

 

Reprezentanții tuturor facultăților de inginerie din România și profesori de specialitate din străinătate participă, zilele acestea, la cea de-a cincea conferință internațională ”Manufacturing Science and Education”, eveniment care se suprapune peste aniversarea celor 35 de ani de la înființarea Facultății de Inginerie ”Hermann Oberth” de la Sibiu. 
 
Specialiști din zece țări vor dezbate la Sibiu, din 2 și până pe 5 iunie, mai bine de 250 de lucrări științifice și studii de caz. Temele de discuție sunt extrem de variate, pornind de la e-learnig, e-research și până la managementul academic, siguranța și sănătatea la locul de muncă sau managementul traficului și al sistemelor de transport.
Alături de decani și profesori universitari din România, la evenimentul de la Sibiu mai participă specialiști din Belgia, Canada, Germania, Polonia, Portugalia, Serbia, Slovenia, Slovacia și Spania. 
 
Cea de-a cincea conferință de acest gen de la Sibiu are loc la 32 de ani de la prima manifestare științifică organizată de Facultatea de Mecanică, după cum se numea pe atunci actuala Facultate de Inginerie. Conferințele de specialitate au continuat an de an, devenind o tradiție pentru instituția academică de la Sibiu, tradiție care a influențat mediul universitar din întreaga țară. ”Îmi amintesc de comunicările științifice de la Sibiu, de sesiunea din 1984, de exemplu, eveniment care mi-a marcat și evoluția ulterioară”, spune prof. univ. dr. ing. Călin Fetecău, decanul Facultății de Inginerie din Galați. ”Am fost plăcut surprins de colaborarea cu oamenii de aici, dar și de infrastructura acestei facultăți. M-a dat peste cap ceea ce am descoperit la Sibiu. Cu alte cuvinte, sunt gelos pe ceea ce am văzut aici”, a spus și prof. univ. dr. ing. George Darie, decanul Facultății de Energetica din cadrul Universității Politehnice București.
 
Toți reprezentanții facultăților de inginerie din România au fost primiți de decanul Ingineriei din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, care le-a înmânat câte o medalie aniversară. ”Îmi amintesc și eu de acel an 1984, când împreună cu domnul profesor Paul Dan Brîndașu am organizat acea conferință. Atunci, eu eram student, dumnealui fiindu-mi profesor”, a legat amintirile colective decanul Facultății de Inginerie, Ioan Bondrea.
De altfel, deschiderea lucrărilor conferinței ”Manufacturing Science and Education” a fost un prilej de amintire a celor 35 de ani din istoria Facultății de Inginerie ”Hemann Oberth”, cu atât mai mult cu cât la Sibiu participă și profesori universitari din București, Cluj și Timișoara, centre universitare care au contribuit direct la înființarea facultății sibiene în 1976.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

ww

Acum 11 ani

bravoooooooo
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus