Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Lazarul a castigat amicalul de baschet pentru berzele din Cristian

Copii de-o şchioapă aruncând la coşuri mult prea înalte, majorete, rivalităţi, muzică şi un public nu atât de numeros dar foarte generos cu aplauzele. Baschetbaliste cam prea determinate să câştige un meci…caritabil.
Aceasta a fost atmosfera partidei amicale de baschet dintre echipele feminine ale liceelor Lazăr şi Goga desfăşurat miercuri după-amiaza la Sala Transilvania din Sibiu. Agăţată în tribună, privind parcă la fetele din teren, se afla cuminte şi tăcută, o barză de pluş.

„Nu am văzut niciodată o barză îndeaproape, dar mi-ar plăcea”, a spus înainte de meci Gabriela Prişcă, fostă baschetbalistă în cadrul CSS, membră a echipei Goga. „Sutem puţin emoţionate, nu am avut timp să ne antrenăm foarte mult”, a adăugat coechipiera ei Daiana Albean.
Nici fetele din echipa adversă nu ştiu prea multe despre berze dar s-au dovedit încântate de ideea meciului. „Suntem foarte relaxate. Doar jucăm o partidă în scop caritabil”, a spus înainte de a intra în teren Denisa Gavrilă, din echipa Lazărului.
Chiar dacă partida a fost câştigată, conform aşteptărilor, de echipa Lazărului, elevele au făcut un joc frumos, animând cei peste 150 de spectatori care le-au încurajat în proporţii egale.
„Meciul a fost organizat în scop caritabil pentru adăpostul de berze din Cristian. Am fost foarte impresionaţi de publicul destul de numeros”, a declarat Miruna Gritu, preşedintele al Asociaţiei Prietenii Berzelor. „Am reuşit să strângem peste 600 de lei. Aceşti bani ne vor ajunge pentru hrănirea berzelor timp de 3 luni”, a adăugat la finalul meciului Miruna Gritu.
 
Liceeni vs CSU
Principalul scop al Asociaţia Prietenii Berzelor este ocrotirea berzei albe,  una dintre speciile protejate şi crearea primului adăpost din România destinat berzelor.  Asociaţia, unică în România, găzduieşte în prezent 9 berze aduse aici din diferite localităţi din ţară.
În viitor APB doreşte extindă ideea meciului amical între echipele de elevi sibieni şi să organizeze, în această toamnă, o cupă de baschet a tuturor liceelor din oraş. „Una dintre cele mai mari atracţii va fi faptul că echipa câştigătoare va juca cu echipa CSU Atlassib”, a mai spus Miruna Gritu.

Alexandra Ion Cristea

Foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Georg Schoenpflug von Gambsenberg

Acum 12 ani

CORRIGENDA: Text, primul rand: corecteaza unui in un. Dau copy-paste sa vedeti direct [cit.:] Baschetbaliste cam prea determinate să câştige unui meci…caritabil.[inch.citat]. Lamurire pentru clasa a V-a: substantivul pe pozitie de complement direct (articol nehotarat= UN) sta totdeauna in cazul ACUZATIV. (intrebarea:CE sa castige?)... Deci nu se pune cu terminatie de dativ (art nehot. flexionat dat.sg.:UNUI)..(intrebarea : CUI sa castige?). Sper ca este clar Cu placere...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus