Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Muzeul de Istorie Naturala prezinta sibienilor expozitia "Fluturii in natura si arta"

O mie de fluturi exotici şi peste 150 de lucrări despre fluturi, realizate de elevii de la Liceul de Artă, vor fi aduse în faţa pubicului în cadrul expoziţiei „Fluturii în natură şi artă”. Muzeografii entomologi şi nouă elevi din clasa a XI-a B, coordonaţi de profesoara Anca Ioana Serfözö, au încercat să ilustreze cu ajutorul lucărilor realizate în ateliere, o mică parte din colecţia de peste 100.000 de exemplare de fluturi din patrimoniul Muzeului de Istorie Naturală. Lucrările sunt realizate în tehnică mixtă, cu tuşuri colorate, creioane colorate, pasteluri, cărbune şi culori acrilice. Muzeul Naţional Brukenthal a primit în 2010 Premiul Uniunii Europene pentru Patrimoniu Cultural – Europa Nostra, pentru programul de pedagogie muzeală „Descoperind Muzeul” în cadrul căruia au fost deschise 18 expoziţii ale elevilor, iar „Fluturii în natură şi artă” reprezintă a şaptea expoziţie realizată în colaborare cu Liceul de Artă din Sibiu. Vernisajul va avea loc miercuri, 8 iunie, de la ora 12:00, la Muzeul de Istorie Naturală.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus