Joi,
21.01.2021
Cer Senin
Acum
5°C

Ciresele- fructele verii

Pe taraba din piaţă sau în caserola din magazin, fructele acestui sezon- cireşele, îşi aşteaptă cumpărătorii la acelaşi preţ de 10 lei kg. Unii le achiziţionează pentru desert, alţii pentru compoturi şi dulceaţă, iar domnişoarele le folosesc de multe ori pentru a-şi prepara măşti faciale. Cireşul este originar din Orientul Mijlociu şi a fost adus în Europa încă din anul 1000 î.e.n. Dacă legenda spune că a fost descoperit la malul Marii Negre de romani, cercetătorii în schimb au adus dovezi că originea lui este mult mai îndepărtată.

Cireşele şi sănătatea

Cireşele sunt cele mai dulci dintre fructele roşii, care furnizează în jur de 68 Kcal la 100 g, vitamina C şi provitamina A. Datorită conţinutului ridicat de potasiu, au proprietăţi diuretice, iar în trecut uleiul extras din sâmburii cireşelor era folosit pentru a ajuta la eliminarea calculilor renali. Conţinutul de magneziu le recomandă drept un excelent sedativ şi antidepresiv. De asemenea pentru persoanele care suferă de acidoză (creşterea anormală a acidităţii) sau de alcaloză (creşterea anormală a alcalinităţii) este indicat consumul de cireşe, deoarece reechilibrează pH sangvin şi atenuează afecţiunile care pot apărea ca urmare a acestor dezechilibre. Cireşele mai sunt recomadate persoanelor anemice, cu stări avansate de oboseală şi copiilor cu probleme de creştere.

Fructele ideale pentru slăbit

Datorită conţinutului mare de apă (70%), cireşele sunt un foarte bun diuretic, depurativ şi laxativ. Două zile de cură cu cireşe duc la o veritabilă detoxifiere a corpului. Cercetatorii olandezi au descoperit că o cură de cireşe de numai 100 g pe zi, timp de 12 zile, poate scădea media ratei absorbţiei grăsimilor cu 30% şi pe cea a glucozei cu 15%. Aceasta înseamnă că aportul caloric al cireşelor este anulat. Mai mult decat atât, consumul zilnic a 100-200 g de cireşe diminueaza cu peste 10% absorbţia tuturor conţinuturilor alimentare care pot conduce la îngrăşare.

Ingredient principal al măştilor naturale

Cireşele sunt ideale pentru tenul uscat care necesită un aport suplimentar de substanţe nutritive, dar în acelaşi timp sunt recomandate persoanelor care au tenul inflamat sau iritat. Acest fruct este folosit pentru tonifierea şi decongestionarea feţei, redând elasticitatea pielii, în special în cazul tenului uscat şi obosit. Cireşele conţin o cantitate ridicată de vitamina A, ingredient esenţial pentru un păr strălucitor şi unghii sănătoase.

Vizualizari: 145

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus