Miercuri,
28.07.2021
Cer Senin
Acum
21°C

Referendum in judet, duminica, 17 iulie. "Sunteti de acord cu intentia presedintelui Romaniei, dl. Traian Basescu...?"

 

Consiliul Județean Sibiu a publicat proiectul de hotărâre referitor la organizarea unui referendum la nivelul județului, referendum la care sibienii sunt chemați să răspundă la o singură întrebare ”Sunteți de acord cu intenția Președintelui României, dl. Traian Băsescu, de a desființa județul Sibiu?”. Variantele de răspuns sunt ”Da” și ”Nu”.
Ședința extraordinară în cadrul căreia va fi dezbătut proiectul are la bază inițiativa celor 13 consilieri județeni ai PSD și PNL. ”Întoarcerea la popor, atât de des invocată în alte prilejuri, este indispensabilă și condiționează orice proiecție pe tema reorganizării administrative a României. Ce doresc oamenii din județul Sibiu? La această întrebare nu pot răspunde decât cei care au identitatea istorică teritorială, conștiința apartenenței regionale și legitimitatea răspunsului. Într-un cuvânt, locuitorii județului Sibiu”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre pentru organizarea referendumului. 
Proiectul inițiat poartă semnătura a 13 din cei 33 de consilieri județeni: Ioan Banciu, Adrian Besoiu. Ștefan Lucaciu, Aurel Mărginean, Miron Neagu, Mihai Sămărghițan, Mariana Tarniță, Ioan Terea și Dumitru Turc, din partea PSD, și Gheorghe Dicu, Maria Isaicu, Gheorghe Nicolaescu și Sorin Șerbu, din partea PNL.
 
Costurile nu pot fi făcute, încă, publice
 
Președintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, spune că organizarea referendumului are niște costuri aproximate. ”S-au făcut niște estimări, dar nu putem să facem, deocamdată, publice aceste cifre”, a declarat Bottesch.
Cât privește poziția FDGR, care poate înclina decisiv balanța votului (FDGR are zece consilieri județeni), aceasta urmează să fie stabilită, cel mai probabil, în cursul zilei de mâine. ”Reprezentanții Forumului se vor întâlni pentru a discuta această chestiune. Opțiunea mea personală este de a se organiza acest referendum”, mai spune Bottesch.

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Eugen

Acum 10 ani

Nu sintem de acord cu Basescu! Sa ne lase inpace!
Raspunde

cetatean

Acum 10 ani

din banii cui se plateste acest referendum? este clar ca nu are sens. astia sunt idioti? sau cateva firme din jurul lui botesch au nevoie de bani?
Raspunde

bogdan

Acum 10 ani

Cum naiba sa fi de acord cu un retardat numai un nebun putea sa faca asta Normal ca ii convine chiorului sa controleze 8 papagali in loc de 41 Asta este tara si mai ales jud al nostru care a votat cu .... nu vreau sa ii mai scriu numele
Raspunde

@ cetatean

Acum 10 ani

Dar \"reorganizarea bozgoro-portacalie\"cine o suporta?Pana nu demult d-l Basescu apela la popor,acum nu mai este nevoie de noi,sunt suficienti ungurii?Rusine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus