Vineri,
26.04.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Spitalul de Pediatrie si Spitalul de Pneumoftiziologie clasificate in categoria V

Spitalul Clinic de Pediatrie şi Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, care la finalizarea procesului de clasificare a unităţilor sanitare din România, s-au calificat ln categoria II M, de astăzi apar pe site-ul Ministerului Sănătaţii încadrate la categoria V. „Noi am fost clasificaţi în 20 mai, sub semnătura ministrului sănătaţii, în categoria II M, acum pe site apărem în ultima categorie. Am sunat la Direcţia de Sănătate Publică şi ne-au spus că suntem clasaţi în continuare la aceeaşi categorie şi cel mai probabil este o eroare umană care se va remedia în următoarele zile. Noi sperăm să fie aşa” a declarat Alexandru Mihuţ, managerul Spitalul Clinic de Pediatrie. Pentru că finanţarea spitalelor se face în funcţie de categoria în care sunt clasificate, cele două spitale sibiene, alături de Spitalul Clinic Județean, urmează să primească cei mai mulți bani, deoarece la finalizarea clasificării naţionale se încadrau în clasa a II-a. Clasa a II-a de clasificare înseamnă competenţă înaltă, iar în această clasă sunt incluse spitale care deservesc un judeţ şi judeţele limitrofe, pentru afecţiuni cu grad mare de complexitate. În schimb, clasa a V-a include instituţii de competenţă limitată, adică unităţi medicale pentru boli cronice sau servicii medicale într-o singură specialitate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus