Joi,
28.01.2021
Partial Noros
Acum
-1°C

Johannis il critica pe prefect: A facut o greseala fundamentala!

Primarul Klaus Johannis l-a criticat astăzi pe prefectul Sibiului, Horațiu Răcuciu pentru că a atacat hotărârea Consiliului Județean prin care se stabilea un referendum județean pe tema reorganizării administrativ-teritoriale a țării. ”Consiliul Județean a hotărât să se facă. Prefectura să nu. Nu mi se pare normal. Nu este treaba prefectului dacă Consiliul Județean vrea să facă un referendum în județ. Dacă vrem să facem ceva ân sensul integrării României în Europa, au atunci cred că trebuie găsite căi pentru descentralizare șipentru mai multă autonomie locală. Prefectul poate să atace o hotărâre pe nelegalitate, dar ceea ce face acum prefectul este un atac pe oportunitate, ceea ce este greșit fundamental. Guvernul nu ar trebui să accepte astfel de măsuri”, a declarat primarul Klaus Johannis.
Tribunalul Sibiu a fixat primul termen în procesul deschis de prefectul judeţului Sibiu, Horaţiu Răcuciu, împotriva hotărârii Consiliului Judeţean de a organiza un referendum cu privire la reorganizarea administrativă. Astfel, prima înfăţişare în dosar este programată abia pe 21 septembrie 2011, după vacanţa judecătorească. Dosarul deschis în contencios administrativ de prefect a fost înregistrat la Tribunalul Sibiu pe 24 iunie, la câteva ore după ce majoritatea consilierilor judeţeni a decis organizarea referendumului. Spre comparaţie, în aceeaşi zi, şi în judeţul Vrancea, prefectul de acolo a atacat în contencios administrativ o hotărâre similară celei de la Sibiu, adoptată de CJ Vrancea. Tribunalul Vrancea a stabilit termen de judecată patru zile mai târziu, pe 28 iunie, zi în care s-a şi pronunţat.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

babulus

Acum 9 ani

Ba, sas ipoocrit, ai uitat ce ai declarat imediat dupa anuntul cu regionalizarea? Hai ca-ti amintesc eu: cica nu se va intampla nimic, sunt doar declaratii electorale. Pai daca nu se intampla nimic la ce mai vrei referendum?
Raspunde

sibianca

Acum 9 ani

babulus se vede ca esti putin certat cu democratia. de ce sa se faca totusi referendum? ca sa se stie totusi ce vrea po***tia.....D\'OH
Raspunde

ANDREI

Acum 9 ani

regionalizare dar cu 16 judete.SIBIU CAPITALA DE REGIUNE.SA FIM SERIOSI.PRIMAR CA JOHANNIS NU O SA MAI AVEM NICIODATA.ARE DREPTATE CEI DE LA PREFECTURA AU GRESIT.CE SE BAGA SI ACEST HORATIU??DE FAPT ESTE POLITICA.REFERENDUM TREBUIE FACUT.POPULATIA TREBUIE SA DECIDA ASA ESTE CONSTITUTIONAL,DACA VREM SAU NU 8 REGIUNI.NU VREM 8.16 ESTE CEL MAI INDICAT.
Raspunde

SIBIAN

Acum 9 ani

Po***tia trebuie sa decida, si nu prefectul ales de manelistii parlamentari.
Raspunde

Veliko Tarnovo

Acum 9 ani

un script care elimina stupid cuvinte vulgare ma duce la gandul ca ar trebui sa scriem po-penis-tia. fraza celui de deasupa ar deveni inteligibila: Popenistia trebuie sa decida, si nu prefectul ales de manelistii parlamentari. :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus