Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Lucrarile la autostrazile intre Nadlac si Sibiu incep in toamna

Lucrările la autostrăzile de pe Coridorul IV între Nădlac şi Sibiu vor începe în această toamnă şi vor fi finalizate în 2013 şi 2016, a declarat marţi, la conferinţa "Mediafax Talks About Transport & Logistics", Eusebiu Pistru, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

"În perioada septembrie-octombrie vom începe lucrările la majoritatea tronsoanelor dintre Nădlac şi Sibiu, iar firmele trebuie să ne prezinte la sfârşitul lunii proiectele pe care le-au pregătit", a spus Pistru.
Astfel, vor începe lucrările la autostrăzile Nădlac-Arad (38,9 km), Timişoara-Lugoj (35,6 km), un tronson de 28 km din autostrada Lugoj-Deva, Deva-Orăştie (32,8 km) şi Orăştie-Sibiu (82 km). Termenul de finalizare este anul 2013, mai puţin un tronson de 80 km din autostrada Lugoj-Deva, care va fi pusă în funcţiune în 2016.
Potrivit lui Pistru, pe traseul Coridorului IV de la Constanţa la Arad a rămas un singur sector de autostradă fără finanţare, respectiv Sibiu-Râmnicu Vâlcea-Piteşti.
"Este o valoare foarte mare, de aproximativ trei miliarde de euro, şi căutăm să găsim un parteneriat public-privat pentru a începe construcţia", a afirmat Pistru, citat de Mediafax.
România are aproximativ 300 km de autostradă finalizaţi, iar în lucru sunt aproape 280 de km.
Referitor la autostrada Bucureşti-Ploieşti, aflată în lucru, Pistru a spus că stadiul de realizare pe tronsonul Bucureşti-Moara Vlăsiei este de 83%, iar pe sectorul Moara Vlăsiei-Ploieşti de 55%.
Coridorul IV pan-european începe în Germania, la Nurenberg, şi se continuă pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta. În România, traseul trece prin Nădlac, Arad, Deva, Orăştie, Sibiu, Bucureşti, Feteşti şi Constanţa, ruta continuând până la Istanbul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

socialistul

Acum 12 ani

Lucrarile la \"AUTOSTRAZILE\" Sa inteleg ca vor fi mai multe autostrazi intre Sibiu si Nadlac. Sau se lucreaza pe tronsoane si daca se intalnesc iese o autostrada iar daca nu se intalnesc ies mai multe autostrazi?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus