Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Goran Hadzici a fost capturat

Goran Hadzici, ultimul fugar căutat de Tribunalul Penal Internaţional (TPI) pentru fosta Iugoslavie, a fost arestat. Hadzici, fost lider al sârbilor din Croaţia, a fost prins în mănăstirea Krusedol, situată într-o pădure din Fruska Gora, o regiune din nordul Belgradului. Potrivit BBC, preşedintele Serbiei, Boris Tadici, a anunţat că Hadzici a fost arestat în această dimineaţă, la ora 9:00. „ Cu această arestare, Serbia încheie capitolul cel mai dificil în cooperarea cu Tribunalul de la Haga”, a declarat preşedintele Tadici, într-o conferinţă de presă. Arestarea lui Hadzici intervine la aproape două luni după arestarea lui Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia. „După capturarea lui Ratko Mladic, această arestare trimite un semnal pozitiv pentru Uniunea Europeană şi pentru vecinii Serbiei, în ceea ce priveşte naţiunea sârbă, care este în proces de confruntare cu trecutul. Acum Serbia a încheiat o pagină a trecutului şi se pregăteşte pentru un viitor mai bun” au declarat liderii UE, potrivit BBC. Goran Hadzici, în vârstă de 52 de ani, fost preşedinte al Republicii sârbe autoproclamate Krajina, care se întindea pe aproximativ o treime din teritoriul Croaţiei în timpul războiului (1991-1995), este acuzat de crime de război şi crime împotriva umanităţii. Hadzici trebuie să răspundă pentru 14 capete de acuzare de crime de război şi crime împotriva umanităţii, pentru implicarea sa presupusă în uciderea a sute de civili croaţi şi deportarea a zeci de mii de croaţi şi alţi cetăţeni non-sârbi de către trupele sârbe.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus