Marţi,
24.05.2022
Acum
0°C

"Intalnirile JTI" ajung anul acesta si la Sibiu

”Întâlnirile JTI” vin pentru prima data la Sibiu! Invitații acestei editii speciale a ”Întâlnirilor” sunt coregraful Gigi Caciuleanu şi Compania Naţională de Balet din Chile, El Banch, care vor susţine pe septembrie, la Teatrul Naţional „Radu Stanca”, spectacolul” Noche Bach”, pe muzica lui Johann Sebastian Bach. Pentru a treia oară, „Întâlnirile JTI” se desfăşoară sub egida prestigiosului Festival Internaţional „George Enescu”.

„Sibiul înseamnă atat pentru întreaga companie a Baletului Naţional Chilian, cât şi pentru mine, o superbă amintire de la participarea noastră la Festivalul de Teatru în anul în care, Sibiul a fost Capitală Culturalp a Europei. Un public minunat, într-un oraş minunat. Iată rezumat, într-o singură frază, ceea ce resimţim cu toţii când ne gândim la Sibiu. Nebunia artistică a Festivalului, cafelele şi întâlnirile de tot felul din « campusul » acestuia. Ce minunăţie! Cu câtă nerăbdare aşteptăm cu toţii această nouă întâlnire cu publicul! Nu cred că exagerez spunând că, pentru toata compania, ca să nu mai vorbesc de mine, istoria Baletului Naţional Chilian cu Sibiul este, fără doar şi poate, o pură istorie de amor”, a declara Gigi Caciuleanu.

”Intalnirile JTI” continuă tradiţia de 12 ani, de a aduce în Romania cele mai mari personalităţi ale lumii dansului. Primul invitat al ”Întâlnirilor”, în anul 2000, a fost Bejart Ballet. Au urmat apoi Compania Nacional De Danza, Cullberg Ballet, Joaquin Cortes, Alvin Ailey American Dance Theatre, Tango Pasion, Les Ballets de Monte-Carlo, Sylvie Guillem și Russell Maliphant. Dirijorul Seiji Ozawa, Filarmonica „George Enescu”, pianiștii Dmitri Alexeev și Valentin Gheorghiu au fost, de asemenea, oaspeți ai „Întâlnirilor”.

Gigi Caciuleanu este coregraf şi dansator, şi a colaborat cu celebra şcoală de balet a Teatrului Balşoi din Moscov. Baletul Național Chilian, fondat în 1945, este cea mai veche şi cea mai importantă companie profesionistă de dans contemporan din Chile.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

AP

Acum 10 ani

El Banch nu a fost prezent in FITS 2007. Va multumim pentru erata...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus