Duminică,
04.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Catalin Vulc: "vrem o stabilitate mai mare"

Confirmat şi pentru sezonul următor, antrenorul echipei de baschet CSU Atlassib Sibiu, Cătălin Vulc, anunţă schimbări în strategia echipei. Faţă de sezoanele precedente, majoritatea jucătorilor străini au semnat contracte pe doi ani iar la capitolul jucători români se va merge mult pe mâna tinerilor. Obiectivul sezonului următor: calificarea în play-off. Iar lupta pentru podium rămâne stabilită pentru sezonul viitor. Lotul echipei se va reuni în 1 august, la ora 11.

Reporter: Care este situaţia actuală a lotului echipei?

Cătălin Vulc: Avem contracte semnate cu cinci jucători străini şi ne-am înţeles în principiu cu doi jucători mai tineri, Andrei Bercean de la Cluj şi Norbert Pascu de la Târgu Mureş. Ei încă nu au semnat dar în principiu ne-am înţeles. Pe lângă ei, mai suntem în discuţii cu încă doi-trei jucători români, unii tineri, alţii mai experimentaţi. Încă nu dăm nume pentru că nu ştim ce o să iasă. Vom crea un nucleu împreună cu ceilalţi care mai sunt aici. Cristi Crăciun a semnat încă un contract pe un an. E adevărat, au fost discuţii serioase cu Rovinari dar el a ales să rămână aici.

Rep.: Acesta este noul proiect? O echipă tânără?

C. V.: Asta o să încercăm, să facem o echipă tânără, cu care anul acesta încercăm să intrăm în play-off iar la anul să ne luptăm pentru primele locuri.

Rep.: Se vede o schimbare şi în strategia de transferuri, luând în considerare contractele pe durată mai lungă.

C. V.: Vrem să avem o stabilitate mai mare, să ştim pe cine ne bazăm şi, considerăm noi, că dacă reuşim să formăm un nucleu şi pe lângă acest nucleu să mai lipim unul sau doi jucători pe posturile care le considerăm deficitare o să fie mai bine.

Rep.: Care e situaţia lui Mihnea Haiduc?

C. V.: Haiduc a încheiat contractul cu noi iar noi nu am dorit să îl reînnoim. Din câte ştiu eu, el e în continuare accidentat.

Rep.: Dar situaţia lui Calotă?

C. V.: Lui Calotă i s-a propus o micşorare de contract pentru că bugetul nostru este considerabil mai mic decât anul trecut. El nu a acceptat micşorarea de contract, şi-a căutat echipă în altă parte, a găsit şi ne-am despărţit. Asta este.

Rep.: Bugetul este suficient?

C. V.: Sperăm să fie suficient pentru atingerea obiectivului. Din păcate, nu găsim sprijin suplimentar pe lângă sponsorii noştri tradiţionali. Oamenii cu bani consideră că încă nu a trecut criza şi probabil încă mai aşteaptă, să fie siguri.

Rep.: Ce părere ai despre transferurile celorlalte echipe din campionat?

C. V.: Mureşul s-a întărit serios, Piteştiul văd că îşi face echipă, Gazul, care are un buget considerabil, nu au probleme, Ploieştiul, prin faptul că au doi români experimentaţi Burlacu şi Szijarto sunt acoperiţi, cu cinci străini nu au probleme, Clujul este echipa campioana, iar Timişoara, prin transferul lui Bogdan Popescu, intră printre favorite.

Rep.: Crezi că în sezonul acesta există şanse la mai mult decât o calificare în play-off?

C. V.: O să vedem în funcţie de cum o să decurgă campionatul. Dar e foarte greu acum să vorbim.

Rep.: Cum se va derula perioada de pregătire?

C. V.: Pregătirea va începe aici, în Sibiu până în 26, când între 26 şi 28 august va avea loc Memorialul Tordai. Anul acesta, la Memorial vor participa Târgu Mureş, Rovinari şi CSM Bucureşti, după care o să mai avem un meci cu Mediaşul, nu ştiu exact când, în 1 septembrie cel mai probabil. În Austria se pleacă în 5 septembrie pentru două meciuri după care ne întoarcem în ţară, mai jucăm la Timişoara, la turneul lor şi ne întoarcem acasă. O să vedem dacă mai e nevoie până la Cupa României să mai jucăm un meci sau nu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus