Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

140 de unitati de invatamant din judetul Sibiu nu au autorizatie sanitara de functionare

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat, marţi, că 140 de unităţi de învăţământ din judeţ nu au autorizaţie sanitară de funcţionare, iar inspectorii instituţiei vor face controale pentru a vedea care este situaţia şi în celelalte unităţi din judeţ.

Potrivit reprezentanţilor DSP Sibiu, la începutul lunii august un număr de 140 de unităţi de învăţământ din judeţ, din totalul de 589, nu aveau autorizaţie sanitară de funcţionare.
"Cele 140 de unităţi fie nu au solicitat autorizarea, fie nu îndeplinesc condiţiile igienico-sanitare", a declarat, marţi, corespondentului Mediafax, Mariana Chioran de la DSP Sibiu.
Potrivit sursei citate, datele vor fi actualizate după 10 septembrie, dată până la care inspectorii instituţiei vor efectua controale în unităţile de învăţământ pentru a vedea starea tuturor.
Din cele 140 de unităţi fără autorizaţie, 111 sunt din mediul rural. Este vorba de 46 de grădiniţe, 62 de şcoli generale, o şcoală profesională, o cantină şi un internat.
Din cele 29 aflate în mediul urban, nouă sunt grădiniţe, nouă sunt şcoli generale, o şcoală profesională, şapte licee, două cantine şi un internat.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Sibiu, unităţile de învăţământ care nu îndeplinesc condiţiile igienico-sanitare de autorizare sunt, în general, dintre cele care nu au apă curentă, au toaletele în curte sau nu au garduri împrejmuitoare.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus