Duminică,
28.05.2023
Partial Noros
Acum
11°C

Sute de vizitatori la Festivalul Branzei si al Tuicii

Rășinăreni, sibieni și turiști din toată țara au poposit astăzi, pe platoul de pe Valea Ștezii, să guste un bulz și să bea un pahar de țuică, la Festivalul Brânzei și al Țuicii.

Pe platou, zeci de tarabe cu pastramă, brânză de burduf, ceaun de miel, țuică de prune și turtă dulce, atrăgeau trecătorii să guste și să cumpere.

" Eu vin de cinci ani la festival și nu aduc doar un produs, vând mai multe, brânză de burduf, cașcaval, telemea cu 40 de lei kg și țuică de prune, mere și pere cu 20 de lei litrul. De vândut se vinde binișor, dar parcă în alți ani mergea mai bine vânzarea" spune Maria Moga din Rășinari.

Dacă la brânzeturi și la palincă vizitatorii sunt mai reținuți, nu același lucru se poate spune, când vine vorba de tarabele unde se vinde ceaun de miel sau pastramă.

"Avem destul de mulți clienți, vine omul ia o faurfurie de ceaun cu varză murată și mămăliguță, sau o porție de mici și o bere și parcă nu-i mai vine să plece. Așa e în fiecare an, că și atmosfera ajută, e frumos cu muzică populară și dansuri tradiționale" povestește un comerciant.

Anul acesta pe scena festivalului vor urca mai mulți artiști. Astăzi cei prezenți s-au putut bucura de spectacolul oferit de formația artistică de dansuri și joc a Căminului Cultural din Rășinari, Ansamblul de cântăreți "Tilișcuța", Ana Munteanu, Vasile Conea și Elena Jurcănescu.

Mâine, a VIII-a ediție a Festivalului Brânzei și al Țuicii, se va încheia cu un spectacol oferit de Cindrelul Junii Sibiului și concerte populare cu Nicoleta Voica, Gabriela Tuță și Alina Pinca.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus