Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Aniversarea celeilalte Romanii

Anul acesta, Majestatea Sa Regele Mihai I al României împlinește 90 de ani de viață. Este o aniversare emoționantă și ziditoare pentru o parte foarte specială a poporului nostru – anume cealaltă Românie, poate minoritară statistic, dar partea cea mai conștientă și mai mare la suflet dintre amalgamul de grupuri/ideologii/interese din care a ajuns să se compună acest popor…

Este o Românie care adună într-un același spirit oameni educați să fie cetățeni ai acestei patrii, cărora le pasă de TRECUTUL ei, de PREZENTUL și VIITORUL ei! Probabil sunt singurii români cărora le pasă și de vecinii lor, de cum trăiesc ceilalți. Dintr-o viziune mai cuprinzătoare decât respingătoarea goană după avantaje strict personale, acești compatrioți își doresc un sistem politic stabil și atât de eficient încât să permită dezvoltarea durabilă a societății românești – în majoritatea compartimentelor sale! Deci un sistem total diferit de ceea ce am tot experimentat din 1945 încoace, de ne-am afundat iremediabil în mlaștina republicană… Adică o MONARHIE CONSTITUȚIONALĂ, singurul sistem statal care a asigurat progresul acestui popor, ridicându-l de la cote teribil de joase (1866) la o demnitate europeană, consonantă cu toate popoarele civilizate din interbelic (1938)!

Cealaltă Românie înseamnă astăzi singurele forțe spirituale care se mai opun tăvălugului de impostură politică și morală, tăvălug care ne asigură constant ultimul loc în mediul european. Sunt oameni de cultură și de știință, artiști dintre cei mai valoroși ai acestei țări, dar și oameni obișnuiți, având bun simț politic și oameni din zona rurală, care văd corect adevăratele probleme ale societății noastre distruse de morala viciată a comunismului. După cum ne stă în puteri să urmărim scena politică/publicistică/civică a momentului, putem spune că intervențiile publice, luările de poziție în cele mai diverse aspecte ale agitatei scene românești, ale acestor reprezentanți ai fibrei normale a poporului, sunt cele mai realiste și mai constructive! Când comentează și dau soluții analistul și literatul Mircea Platon, actorul și regizorul Dan Puric, pianistul Dan Grigore, istoricul Șerban Papacostea, poetul și comparatistul Șerban Foarță, acad. istoric Alexandru Zub, publiciștii Roxana Iordache și Cristian Câmpeanu, pictorul Ștefan Câlția, poeta și activista civică Ana Blandiana, istoricul Neagu Djuvara, realizatoarea tv Marilena Rotaru, muzicianul Johnny Răducanu, actorul și regizorul Ion Caramitru, pictorul și scriitorul Sorin Dumitrescu, criticul și istoricul literar Alex. Ștefănescu, scriitorul și publicistul Valentin Hossu-Longin, soprana Nelly Miricioiu sau teologul și scriitorul Cristian Bădiliță – când toate aceste voci și cele asemenea lor prezintă avantajele monarhiei pentru poporul românesc, nu se mai poate contesta justețea analizei lor!  Orice alte opinii asupra avantajelor republicii, mai ales în situația României, sunt fie nefondate și prost informate, fie rău intenționate.

Din păcate, există multe „trompete ale Carpaților” ce proclamă avantajul unei organizări republicane, mizând pe lipsa de cultură istorică și civică a majorității. Dar totul se risipește ca un fum când se ia la cea mai simplă analiză economică și politică „succesele” republicii aduse cu tancurile rusești: România n-a mai reușit niciodată să ajungă la eficiența și valoarea (pe locuitor) a producției economice din anul 1938, respectiv la convertibilitatea-aur a leului față de monedele europene! Se încearcă mereu să se acrediteze imaginea finală a monarhiei românești pe evenimentele tragice dintre 1940-1947, uitând voit că toate relele ce au zguduit statul român în acea perioadă au fost rezultatul unor presiuni politice și militare ale marilor puteri ale vremii. Nu noi am început războiul, nu noi am determinat culisele politice, ne-am aliat cum am putut cu cine promitea rezolvarea interesului nostru național. Realitatea de pe teren și din timpul acela nu poate fi „analizată” corect de către grupuri de interese ideologice și economice de azi, care din nou sapă la temelia statului român, ca și atunci!

Într-un articol, Principele Radu al României spunea: „Este ușor de manipulat o țară care, în loc de autostrăzi, are bancuri despre autostrăzi. Este ușor de ținut în urmă o țară în care inculpații vorbesc despre supremația justiției, în care securismul condamnă comunismul... Ironia sorții este că noi am crezut, acum două decenii, că democrația va rezolva totul”. După cum se vede din toată istoria postbelică a Europei, statele monarhii constituționale au cele mai puține probleme economice și sociale, chiar în criza multipolară pe care o traversăm. Principele Radu se referă tocmai la elementele necesare în plus față de un sistem democratic, pentru bunăstarea țării:

- o plasă de protecție suplimentară a statului, care să preia ceea ce guvernul, partidele, alianțele internaționale nu pot asigura unui popor – acesta este sistemul monarhiei constituționale.

- instituții ale demnității, mândriei și reprezentării durabile a unei națiuni – aceasta se asigură printr-o dinastie, o Familie Regală, aflată deasupra intereselor electorale, de partide, de grupuri de presiune.

- o rețea de organizații durabile, care să asigure, dincolo de crize, conjuncturi, preferințe politice, răsplătirea meritelor pentru cetățenii țării, în toate domeniile, prin fundații, concursuri profesionale, sisteme de sprijin pentru cei nevoiași, dar talentați, pentru comunități uitate de forțele politice efemere.

- un sistem durabil de relații internaționale, cu forțele binelui din această lume, care să nu-și modifice structura și morala după fiecare campanie de alegeri.

Înspre această perspectivă privește cealaltă Românie, cu inima strânsă de durere din cauza situației la care a ajuns România de-acum! Și ne gândim că aniversarea Regelui nostru este încă un prilej de a cumpăni viitorul acestui neam în ACEASTĂ țară. Aflată azi pe marginea prăpastiei, cu toate dezavantajele republicii accentuate de boala morală comunistă, țara românească nu mai are alternativă! Forțele care profită de slăbirea națiunii, de plecarea celor mai buni tineri, de mafiile ce dezechilibrează sistemul economic, sunt perfect mulțumite cu această republică-orfelinat. Există încă posibilitatea de a alege CEALALTĂ CALE – MONARHIA!

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

cadrilater

Acum 10 ani

toate bune si frumoase, dar in ziua de azi nici macar monarhiile constitutionale nu mai sunt garant al stabilitatii politice, chiar si cele care nu au fost intrerupte ca in Romania, vezi Belgia. Daca la cele continue nu e nevoie de o personalitate deosebita a monarhului ( vezi tontul din Suedia) o monarhie relansata cum ar fi Romania ar avea nevoie de o personalitate puternica cu viziuni politice clare, personalitate care in \"casa regala\" diluata cu actori mediocri si infiltrata cu personaje indoielnice, care au facut tot posibilul sa distruga si bruma de respect, inca existenta, a celorlalte monarhii europene vis-a-vis de cea romana, nu exista.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus