Luni,
06.05.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

Da’, mai ho!

Deci a fost mega-prostirea poporului cu poveștile de doi lei asupra regionalizării. Atât de intens bătute la cap încât unele autorități locale – vezi și Consiliul Județean Sibiu – au strâns din vot pentru un referendum care să consfințească faptul că poporul nu dorește ceea ce nici ei nu doresc. Dar a ținut săptămâni bune.

Acum, că tot se apropie alegerile, de ce nu s-ar mai scoate la prostii și pe tema momentului alegerilor. Să ziceeeem, să fie toate la un loc. Și iarăși, dăi și dezbate și rupe și întoarce pe toate fețele și arată unitate politică și bagă microfonul în gura tuturor netoților să afli câr, mâr, toate inepțiile. Dar, zic, de ce nu s-ar mai face alegeri decât o dată la șapte ani? Fie să murim, fie să ne îngropăm cu unii sau cu alții la putere pe vreme îndelungată. Sau, de ce nu ne-am întoarce la Armată, la Biserică, la catolicism?

Atâtea povești încât nimic din ceea ce e important nu mai transpare. Suntem într-o derută totală în care singurele difuzoare care emit constant sunt unele de teapa OTV sau Știrile de la ora 5 sau accidentele din Tribuna și veșnicele necrologuri.

În chiar aceste zile în care se dezbate – iar - când și cum să votăm cvasi-inutilii care să ne conducă, autoritățile centrale în materie de fonduri europene au descoperit, vai-și-amar, că au întocmit raportări eronate în ceea ce privește absorbția fondurilor europene. Că au pus la socoteală și avansurile cerute, chiar dacă acestea nu au fost cheltuite, deci trecute pe răbojul adevăraților bani cheltuiți. Și, în vajnica lor înțelepciune, ce au hotărât? Decret către poporul beneficiar de fonduri nerambursabile: în 120 de zile să cheltuie, de musai, tot ceea ce au cerut avans. Altfel, banii înapoi. Chiar dacă acel avans a fost cerut în baza unui contract care are termene clare și așa mai departe. Nu, musai ca banii să fie cheltuiți, dați pe aspirine, hârtie igienică sau orice altceva mai e la cheltuieli eligibile. Bai mare, rezolvare românească. Dar, asta nu e problemă, ci mai important e ce declară Ponta și Crin despre alegeri sau ce strănută Băsescu despre cei doi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 198

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus