Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Festivalului Medieval "Cetati Transilvane" s-a incheiat in aplauzele sibienilor

Timp de trei zile sibienii s-au bucurat de fragmente ale perioadei medievale, prin spectacole cu cavaleri din Piaţa Mare, muzică de inspiraţie medievală şi un iarmaroc în care au poposit pentru a cumpăra o podoabă deosebită. A XI-a ediție a Festivalului Medieval ”Cetăți Transilvane” a fost deschisă vineri, cu o paradă condusă de echipa de la Cronica Cârcotaşilor, la care au participat trupe din toată ţara.

Programul de spectacole a fost susţinut de Ordinul Muşatinilor din Rădăuţi, Ordinul Cavalerilor Artgotici din Sibiu, "Şcoala tinerilor scutieri şi a galeşelor domniţe", împreună cu cavalerul Hartmann din Germania, Ordinul Cavalerilor Medievali Sibiu, Drachenmond din Germania, Crispus - The Art of Fire din Sibiu, Compania Commedia din Târgu Mureş, Nosa din Bistriţa, Corvinia din Hunedoara, Breasla Magilor din Bucureşti, Novosadski Karmeni Hor din Serbia, Nomen est Omen din Bucureşti şi Cimpoierii din Transilvania.

La ediţia din acest an a debutat o altă trupă sibiană Ordinul Cavalerilor Medievali Sibiu susţinută de Casa de Cultură a Sindicatelor. Din Ordinul Cavalerilor Medievali Sibiu fac parte zece perechi de tineri, care au susţinut vreme de trei zile nouă reperezentaţii.

“Am încercat să îi coordonăm cât mai bine, iar programul să fie cât mai bogat. A fost o experienţă deosebită şi din punctual nostru de vedere un festival de înaltă calitate. Pentru noi această ediţie a reperezentat debutul, dar întenţionez să merg cu trupa şi la alte festivaluri din ţară dar şi din străinătate şi să facem cunoscut mai departe patrimonial cultural al zonei noastre” a spus directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Silvestru Tomuţa.

Festivalul s-a încheiat duminică, în acordurile trupei Corvus Corax din Germania, care a concerta în faţa unui public numeros.

„Am participat la fiecare ediţie din ultimii cinci ani şi anul acesta cred că festivalul a avut cea mai bună organizare şi un program foarte bogat. Mi-au plăcut mult costumele deosebite, spectacolele variate şi atmosfera degajată. Iar concertul celor de la Corvus a fost cu adevărat o reuşită” a spus o sibiancă prezentă la încheierea celei de-a XI-a ediţii a festivalului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus