Sâmbătă,
03.12.2022
Innorat
Acum
0°C

Sa vezi si sa nu crezi: NASA trimite specialisti la Sibiu pentru un eveniment de talie mondiala!

Societatea Astronomică Romană de Meteori (ŞARM), va organiza la Sibiu în perioada 15-18 septembrie 2011 ediţia a 30-a a Conferinţei Internaţionale de Meteori IMC 2011, eveniment anual al Organizaţiei Internaţionale de Meteori (IMO).

La acest congres internaţional important pentru comunitatea ştiinţifică, în care se fac şi comunicări cu impact pentru publicul larg, participă astronomi amatori şi profesionişti din toată lumea, agenţii spaţiale şi centre de cercetare, observatoare astronomice şi universităţi. Se vor organiza şi acţiuni destinate publicului.

Internaţional Meteor Conference (IMC) este evenimentul mondial al anului în domeniul astronomiei de meteori. Acesta se organizează în fiecare an în altă ţara, conform hotărârii Consiliului de Conducere al IMO care analizează candidaturile depuse.

 Prima conferinţă a fost organizată în anul 1979 în Germania (conferinţa nu s-a ţinut în anii 1981, 1984 şi 1987), iar ultima în anul 2010 în Irlanda de Nord. 

România a câştigat candidatura pentru ediţia aniversară IMC 2011 printr-o competiţie internaţională, organizator fiind desemnată Societatea Astronomică Romană de Meteori (ŞARM), care a depus şi susţinut candidatura României. La IMC 2011 participă reprezentanţi de la NASA, Agenţia Spaţială Europeană (ESA), IMO, Uniunea Astronomică Internaţională, Organizaţia Mondială Astronomi Fără Frontiere, Observatorul European de Sud, German Aerospace Center, Observatorul Astronomic Naţional al Japoniei şi mulţi alţii.

 Lucrările conferinţei se desfăşoară pe sesiuni cu tematică axată pe analiza rezultatelor observaţionale asupra curenţilor de meteori, dinamica fluxului curenţilor de meteoroizi în spaţiu, predicţii privind apariţia „ploilor” de „stele cazatoare”, influenţa curenţilor de meteoroizi asupra zborurilor spaţiale, asteroizi şi comete că surse generatoare de meteori, cratere de impact pe Terra, software şi reducere de date. Vor fi susţinute şi o sesiune de postere şi una de prezentări video.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

12 comentarii

lica

Acum 11 ani

foarte binn ca vin.poate ne ajuta sa atragem un meteriot spre retardatii din bucale si ne am scapat de ,,jeg,, si de mitici in 2 secunde..ce frumos ar fii........
Raspunde

sibianca

Acum 11 ani

o daa.......traiasca imperiul austro ungar !:) mai bine cu budapesta decat cu mahalaua orientala \'bucale\'
Raspunde

student valcean cu buletin de sibiu

Acum 11 ani

noroc ca am venit noi sa civilizam ciobanii
Raspunde

sibianca

Acum 11 ani

pt student valcean Fra nu te-a chemat nimeni, du-te acas\' la tine si asa ne-ati sufocat!
Raspunde

@student valcean cu buletin de sibiu

Acum 11 ani

Ati venit cu prazul si cu zaibarul sa ne civilizati? Nu prea cred ca veti reusi...
Raspunde

pt. ultimul

Acum 11 ani

Cat de imbecil trebuie sa fii, ca sa crezi ca ala chiar e din Valcea?
Raspunde

@6

Acum 11 ani

true
Raspunde

alex

Acum 11 ani

UNDE se tine totusi?
Raspunde

IMC

Acum 11 ani

Ati uitat sa precizati ca vor fi observatii astronomice pentru publicul larg in Piata Mare. Vor fi mai multe telescoape si se vor stinge luminile in Piata Mare.
Raspunde

@alex

Acum 11 ani

Se va tine la Hotel Continental Forum si la Biblioteca Astra, dar principalele vor fi la Astra, la sala de la ultimul etaj. Mai multe detalii de program: ******.imo.net/imc2011/schedule.php
Raspunde

alex

Acum 11 ani

multumesc
Raspunde

IMC

Acum 11 ani

Puteti urmari si alte informatii pe site-ul Clubului de Astronomie din Sibiu: ******.astronomie.ananda.ro/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus