Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
18°C

CNM Astra investeste un milion de lei in reteaua de hidranti din Dumbrava Sibiului

Pentru că riscul producerii unui incendiu în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului este destul de ridicat, date fiind numeroasele costrucţii din lemn, iar sistemele de apărare împotriva incendiilor sunt depăşite tehnic, Complexul Naţional Muzeal Astra a lansat o licitaţie pentru extinderea şi modernizarea reţelei de hidranţi.

Concret, valoarea totală a contractului se ridică la suma de 996.000 de lei, de aceşti bani urmând a se executa „lucrări de înlocuire şi extindere reţea hidranţi”.

Actuala reţea de hidranţi din muzeu a fost construită în anii ’80. „În perioada 2002-2003, au fost realizate înlocuiri ale reţelei de hidranţi, pe o lungime de 790 m, reprezentând aproximativ 1/5 din lungimea totală a reţelei de hidranţi din incinta muzeului. În zona scenei, au existat numeroase intervenţii, soluţionate prin aplicarea unor manşoane, care au rezolvat doar temporar pierderile de apă”, se arată în caietul de sarcini. Noua reţea va trebui să aibă o durată de viaţă de peste 50 de ani şi o rezistenţă crescută la îngheţ – dezgheţ.

De curând, directorul muzeului Valeriu Olaru a declarat că şi aleile din muzeu vor fi refăcute, cele existente fiind prea înguste şi prea slab consolidate pentru a susţine cum trebuie maşinile de intervenţie ale pompierilor.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 133

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus