Joi,
02.05.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Sibieni, renuntati pentru o zi la masina in favoarea bicicletei!

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu face apel la sibieni şi le cere să ia parte la “Săptămâna Europeană a Mobilităţii” prin renunţarea pentru o zi la maşină. Săptămâna 16 - 22 septembrie este înscrisă în calendarul evenimentelor OMS drept “Săptămâna Europeană a Mobilităţii”. Manifestarea are ca scop promovarea formelor alternative de transport ecologic, urmărind reducerea poluării aerului, a poluării fonice, a accidentelor, reducerea numărului persoanelor obeze şi supraponderale, contribuind astfel la sporirea calităţii vieţii locuitorilor din centrele urbane. Renunţând pentru o săptămână sau numai pentru o zi la maşina personală, se aduc beneficii atât mediului, cât şi sănătăţii personale.

DSP Sibiu sfătuieşte sibienii să facă această alegere pentru a demonstra că Sibiul este o comunitate cu o mentalitate evoluată, pentru a limita accesul maşinilor în centrul oraşului, după modelul „capitalei mondiale a bicicliştilor”, oraşul universitar Groningen, din nordul Olandei, unde 57% din transport se face numai cu bicicleta, dar şi pentru a nu face parte din procentul de 30% de europeni inactivi din punct de vedere al activităţii fizice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

6 comentarii

1.

Acum 12 ani

Puneti Politia Locala sa debaraseze mamicile care-si plimba copiii pe pista de biciclete (pe portiunile unde au alei sau alternative la pista). Altfel, degeaba ai o pista de biciclete daca trebuie sa ocolesti familiile care-si plimba copiii.
Raspunde

2.

Acum 12 ani

corect 1.
Raspunde

Sunt deacord

Acum 12 ani

Eu am sa merg cu bicicleta numai sa faceti ceva cu mamicile cu carucioare!;)
Raspunde

sibianca

Acum 12 ani

initiativa deosebita, si o propunere: mamicile cu copii in carucioare sa fie amendate si puse sa suga pola in folosul comunitatii. ma bag si eu pe lista :)
Raspunde

Joe

Acum 12 ani

Lasati ca am eu grija de mamici.
Raspunde

@ 1 & 3

Acum 12 ani

pai tocmai asta e problema - NU exista in multe zone alei alternative!!! de ce? pentru ca cineva din primaria Sibiu n-a judecat nici 5 sec. cand a marcat pista respectiva!!! Numai niste ignoranti ca voi pot scrie asemenea tampenii!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus