Duminică,
14.08.2022
Partial Noros
Acum
23°C

Ariton promite centura Mediasului. Din toamna viitoare

Președintele democrat-liberalilor sibieni se arată deranjat de atitudinea omologului său social-democrat, Ioan Cindrea, pe care îl acuză de urmărirea propriilor interese politice, alături de colegii săi. Iar ca dovadă a ”lucrurilor concrete” petrecute sub guvernarea din care face parte actualul ministru al Economiei, Ion Ariton promite că într-un singur an, lucrările de realizare a centurii ocolitoare a Mediașului vor fi finalizate.
”Îmi asum, pentru următoarea etapă, realizarea centurii ocolitoare a Mediașului. Am încredere că acolo totul se va desfășura mult mai repede (lucrările încep în această toamnă; 1 an perioadă de execuție), chiar dacă cei care au încurcat lucrurile la Sibiu, au în zonă o organizație cu care se mândresc”, promite Ion Ariton într-o declarație politică. În care, actualul ministru acuză social-democrații că au pus bețe în roate realizării variantei ocolitoare a Sibiului. ”Revenind la lucruri concrete, mă gândesc de câte ori s-ar mai fi schimbat traseul pentru autostrada care ocolește Sibiul, dacă socialiștii ar fi rămas la putere în 2008 sau 2009. Guvernul din care fac parte acum a reușit să finalizeze acest proiect extrem de important pentru Sibiu”, susține Ariton.

Centura Mediașului avea nevoie de bani

Înainte de anunțul lui Ariton, stadiul centurii ocolitoare a Mediașului era cel de ”hârțogărie”. Cu un necesar investițional aproximat la 50 de milioane de euro, centura în lungime de aproape opt kilometri a rămas fără finanțare – împrumutul acordat în acest sens de Banca internațională pentru reconstrucție și dezvoltare a expirat la finele lui 2009, fără ca lucrările să fie încredințate vreunei firme. De asemenea, CNADNR nici nu a lansat, recent, vreo procedură de achiziție a lucrărilor de execuție. Oricum, potrivit planurilor inițiale, termenul estimat de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Centura Sibiului, scurtată de actualul Guvern

Din ciclul ”modificărilor de traseu”, trebuie menționat că actualul traseu al centurii ocolitoare a Sibiului, a fost scurtat de la 23 la 21 de km (prin renunțarea variantei de a ocoli și comuna Cristian) în 2008, când tot actualul partid de la guvernare conducea Executivul. Decizia a fost luată după ce sub ministeriatul lui Radu Berceanu, contractul cu italienii de la Todini a fost reziliat.
 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

fara Pd-L

Acum 10 ani

du-te dracu de pd-l-ist mincinos si HOT de benzina si motorina! MARS la tine OLTEANULE!!!
Raspunde

sibianul

Acum 10 ani

nu ai facut nimic pentru Sibiu... vad ca te ocupi de Medias. Nu cumva ai iesit senator pe colegiile 1+2? SAU ai iesit din greseala senator la reimpartire...Sper ca sibienii s-au desteptat: DESTEAPTA-TE ROMANE
Raspunde

ion

Acum 10 ani

iti iasa bani de inca un S class si bani de pungi pentru campanie si de la centura Mediasului, NEHALITULE, nu te mai satura Dumnezeu o data.
Raspunde

cine spune

Acum 10 ani

da tu nu ti-ai urmarit interesul? Nu ai fost pus la minister pe competenta, nu te stii in domeniu si nu poti vorbi despre el ca te balbai tot!
Raspunde

decizie grea!

Acum 10 ani

cetateanul de rand este pus in fata unei decizii practic imposibil de luat: care-i hotul mai mic intre acesti 2 exponenti ai politicii in interes propriu? Unul cu bezinarii, altul cu bota. Pe care-l alegem??? Le-as spune amandurora unde sa se duca...
Raspunde

_|_ ARITON

Acum 10 ani

_|_
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus