Vineri,
27.01.2023
Ceata
Acum
0°C

Branduri transilvane in bucate

Între 1 și 2 octombrie, Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra va fi gazda primei ediții a Târgului de bucate tradiționale „Branduri transilvănene”. Târgul are ca scop promovarea produselor tradiţionale alimentare autentice din judeţele Transilvaniei. La această primă ediţie şi-au anunţat participarea producători din judeţele Sibiu, Braşov, Hunedoara, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Alba, Harghita, Covasna şi Mureş. Evenimentul va include şi un seminar de specialitate, care se va desfăşura între orele 10,00 şi 14,00, în cele două zile de târg, în sala de conferinţe a Centrului ASTRA pentru Patrimoniu. Vor concura pentru renumele de brand brânza de Năsal și telemeaua stată-n zăr a clujenilor cu telemeaua, laptele gros și sloiul de oaie al Mărginimii Sibiului, cu țuica de Zalău, pălinca de Sălaj, virșli de Brad, brânza de burduf de Loman, kurtos kalacs-ii harghitenilor sau brânza în coajă de brad a brașovenilor. Târgul de bucate tradiţionale „Branduri transilvănene” vine în completarea Târgului de produse tradiţionale şi ecologice, organizat tot în muzeul din Dumbrava Sibiului, eveniment care a devenit deja un punct de reper pentru persoanele care vor să achiziţioneze bucate autentice direct de la producători. Pentru următoarele ediţii vor fi incluse produse din toate zonele ţării, tematica extinzându-se, aşadar, la „Branduri româneşti”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 265

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus