Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
25°C

Ernst Jandl: On stage

Arta lui Jandl uimeşte încă o dată în expoziţia „Ernst Jandl: On stage“, realizată cu ocazia împlinirii a zece ani de la moartea artistului şi care va prezenta numeroase filmări într-un montaj original.

Poetul Ernst Jandl (1925-2000) este recunoscut pentru varietatea limbajelor şi a tonurilor din textele sale, de la limbajul de zi cu zi, până la engleză, dialect vienez şi „limba decăzută“, acea „continuă exersare a libertăţii“ care şi-a găsit expresia în poeziile, proza, piesele radiofonice sau de teatru și film.

De autorii aşa-numitului Grup de la Viena, de protagoniştii poeziei concrete şi vizuale pe Jandl l-a legat acea hotărâre de a găsi pe „harta poeziei“ acele pete albe, neocupate, pentru a pătrunde acolo şi a realiza noi experimente şi experienţe cu limbajul.

Expoziţia realizată de Literaturhaus Berlin şi conţinând comentarii şi subtitrări în limba română poate fi vizitată între 30 septembrie - 16 octombrie la Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus