Duminică,
05.02.2023
Ninsoare
Acum
-1°C

Video | Locuitorii blocurilor ANL si cei racordati la Energosib vor avea caldura subventionata. Deocamdata

La propunerea primarului Klaus Johannis, consilierii locali au decis astăzi să subvenționeze de la bugetul local agentul termic furnizat pentru cele aproximativ 1.300 de familii care mai sunt racordate la sistemele centralizate de furnizare a căldurii și apei calde. Aceste familii vor plăti, și în această iarnă, 265,34 de lei pentru o gigacalorie, în condițiile în care SC Energie Termică SA (445 de abonați) are un preț de producție de 286,42 de lei, iar SC Energosib SRL (890 de abonați) produce agentul termic la un cost calculat la 338,59 de lei.


Primarul Klaus Johannis a cerut subvenționarea căldurii de la bugetul local, deoarece nu consideră corect ales momentul de a retrage definitiv aceste subvenții, în condițiile în care Guvernul a decis că astfel de ajutoare să nu mai fie acordate de la bugetul de stat.
”Pe parcursul anilor s-a redus din ce în ce mai mult subvenția pentru gigacalorie și acest lucru îl consider, în esență, corect. Însă acum s-a hotărât tăierea acestei subvenții din partea statului, lucru ce de asemenea mi se pare în principiu corect, dar momentul mi se pare greșit ales. Nu mi s-a părut corect să se facă acest lucru acum, în prag de toamnă sau de iarnă. Ar fi trebuit ca această hotărâre să se ia primăvara, ca populația să fie informată, să se debranșeze sau să rămână. Vă propun să păstrăm în Sibiu prețul gigacaloriei la fel ca iarna trecută”, a vobit primarul în fața consilierilor locali.


Johannis a lăsat, însă, deschisă posibilitatea ca pe viitor aceste subvenții fie să fie reduse, fie integral eliminate. ”Dacă ne hotărâm, poate la anul sau altă dată să reducem și noi subvenția putem să facem acest lucru primăvara, să aibă oamenii timp să își aleagă altă variantă de încălzire. Nu cred că ar fi corect ca acum să le spunem că ar trebui să plătească mai mult pentru încălzire. Vă rog să votați să rămână același preț ca și iarna trecută”.
Propunerea de menținere a prețurilor de iarna trecută a fost votată în unanimitate.

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus